Detenen una dona per robar a la gent gran que assistia al Baix Llobregat

Es calcula que va aconseguir uns 7.000 euros en efectiu i 3.600 euros en joies i altres objectes personals

Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El passat 28 d’agost els Mossos d’Esquadra van detenir una dona de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat, acusada de cinc delictes de furt i un d’estafa. La dona va robar un total de 7.000 euros en efectiu i 3.600 euros en joies en diversos domicilis dels municipis de Cervelló i Sant Andreu de la Barca, on treballava com a assistent de la gent gran.

S’aprofitava de la confiança de la gent gran

Segons va comunicar el cos policial, l’arrestada presumptament s’aprofitava de la «confiança total» que la gent gran tenia en ella per robar-los a casa seva. Per si no fos poc, la dona també va estar utilitzant la targeta bancària d’una de les seves víctimes per realitzar un reintegrament en un caixer automàtic.

Un analista de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra va descobrir aquests fets a mitjans de juliol, en detectar que la dona havia realitzat diverses vendes irregulars a botigues de compravenda d’or de Cornellà de Llobregat. Aquests tipus d'establiments estan obligats a mantenir un registre complet, segons la llei 4/2015 del 30 de març de protecció de seguretat ciutadana, i comunicar a la policia qualsevol transacció d’or realitzada.

La dona s'aprofitava de la confiança de la gent gran que cuidava
La dona s'aprofitava de la confiança de la gent gran que cuidava | CatalunyaDiari.cat

Va robar durant els anys 2017 i 2018

Quan els agents van investigar-la, van descobrir que la dona treballava fent tasques assistencials a persones grans de Sant Andreu de la Barca i que va fer altres vendes en diversos establiments durant el 2017 i 2018, venent un total de 3.600 euros en joies.

A continuació, els agents van posar-se en contacte amb els familiars pels quals estava treballant a Sant Andreu de la Barca i amb les persones amb qui havia treballat a Cervelló l’any anterior. Van comprovar que la dona s’aprofitava de la confiança de les cinc persones d’edat avançada que cuidava i dels seus familiars per sostreure’ls diners i joies.

Finalment, els Mossos d’Esquadra van detenir la dona, que va passar a disposició judicial, on el jutge instructor la va deixar en llibertat amb càrrecs. Tot i que la investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més víctimes d’aquesta dona.


Comentaris

envia el comentari