Detinguda una parella per estafar més de 6.000 euros a gent gran a Barcelona

Utilitzaven les dades de les seves targetes per a fer compres per internet

Material requisat | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Gràcia van detenir el 29 de juny un home i una dona per un delicte continuat d'estafa a gent gran. Els detinguts, de 41 i 35 anys, són de nacionalitat equatoriana i espanyola i tenen el domicili a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement de diverses estafes bancàries a gent gran amb el mateix modus operandi. A partir de la tasca d'anàlisi de les denúncies i investigació dels fets es va concloure que s'havien fet compres fraudulentes per internet a partir de les dades bancàries i personals de les víctimes. Els estafadors compraven productes electrònics, roba, sabates i complements. Els agents han localitzat vuit víctimes, totes elles d'edat avançada, i la quantitat de diners estafats ascendeix a 6.032 euros. Tot i que no es descarta que hi hagin més víctimes i que el total estafat sigui molt superior. La investigació no es dóna per tancada a l'espera de noves dades.

Gràcies a les gestions que van fer els investigadors van poder determinar el punt de confluència de totes les víctimes: un supermercat on hi anaven a comprar i on treballava un dels autors dels fets. El modus operandi dels estafadors era sempre el mateix: l'home es fixava en les persones d'edat avançada que pagaven la compra amb targeta bancària i, aprofitant la vulnerabilitat de les víctimes, en copiava les dades sense que se n'adonessin. Un cop a casa, els autors dels fets compraven productes per internet amb les dades de les targetes prèviament copiades.

La informació que facilitaven al comerç electrònic eren les dades personals de les víctimes i per aquest motiu van crear adreces de correu electrònic amb els noms dels estafats. Els números de telèfon que aportaven i la direcció per a rebre els objectes comprats eren els dels estafadors. Una vegada detinguts, els mossos van fer una entrada i perquisició al domicili dels autors dels fets i van recuperar 41 objectes comprats de manera fraudulenta i també van interceptar un paquet provinent d'una altra adquisició il·legal. Entre els objectes recuperats van obtenir informació de possibles noves víctimes. Les persones detingudes van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs i retirada del passaport per a tots dos per tal que no puguin abandonar el país.
 


Comentaris

envia el comentari