Detinguda una persona a Catalunya per la venda il·legal d'armes de guerra a delinqüents

Com a mínim una persona hauria estat detinguda a Olot, juntament amb quatre més a tot l'Estat, per pertànyer a aquesta banda criminal

Detinguda una persona a Catalunya per la venda il·legal d'armes de guerra a delinqüents | Policoa Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal a la qual s'han confiscat 8.000 armes de guerra llestes per a la seva venda al mercat negre internacional a grups terroristes i delinqüència organitzada, una operació en la qual s'han practicat cinc detencions en diverses localitats, entre elles Olot (Girona). Els detinguts, dels que només es coneix que són quatre homes i una dona, tots de nacionalitat espanyola, integraven aquesta organització dedicada a comprar legalment armes de guerra inutilitzades que posteriorment reactivaven i posaven a la venda al mercat negre.

Per no aixecar sospites, adquirien les armes utilitzant una empresa legal dedicada a la venda de material esportiu, però que, no obstant això, no tenia la llicència necessària per a la venda d'aquest tipus de components. A més d'Olot, les detencions s'han produït en les localitats de Liendo (Cantàbria), Galdakao i Getxo (Biscaia), i en aquest últim municipi s'ha trobat un «molt actiu i sofisticat» taller per a la manipulació i reactivació d'aquestes armes.

De moment, en els sis registres que s'han practicat, a més de 8.000 armes de guerra llestes per a la seva venda, s'han intervingut 29 armes llargues, diverses armes curtes, diversos canons i diversa munició de diferent calibre. Aquest «modus operandi» d'adquisició de les armes va ser l'utilitzat en els atemptats comesos a París el passat 7 de gener de 2015 contra els treballadors del setmanari satíric Charlie Hebdo, en el qual van morir dotze persones i van ferir a altres onze, totes elles amb armes de foc rehabilitades, adquirides en el seu moment en una armeria eslovaca.

L'operació té el seu origen en el seguiment que els investigadors van dur a terme de les armes utilitzades per un terrorista en l'atemptat contra el museu jueu de Brussel·les, el 24 de maig de 2014, en el qual van resultar mortes quatre persones pels trets d'un ciutadà de nacionalitat francesa i d'origen algerià. La Comissaria General d'Informació, en col·laboració amb les Brigades Provincials d'Informació de Bilbao, Girona, Barcelona, Santander i València, han procedit a la desarticulació d'aquesta organització, en una operació que ha comptat amb la col·laboració de l'EUROPOL, que ha desplaçat integrants de l'especialitat al dispositiu.


Comentaris

envia el comentari