Detingudes dues carteristes que actuaven al metro de Barcelona

Formaven part d'un grup de sis, però les altres quatre haurien fugit del país

Imatge de les càmeres de seguretat del metro on es veu l'actuació de les carteristes
Imatge de les càmeres de seguretat del metro on es veu l'actuació de les carteristes | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues dones que formaven part d'una banda dedicada al robatori de carteres al metro de Barcelona. Segons ha informat la policia catalana, aquest grup criminal estava format per sis dones de nacionalitat romanesa que comptaven amb 1.273 identificacions policials i 658 denúncies. De fet, només entre abril i juliol ja havien acumulat 125 denúncies i havien estat detingudes nou vegades per furt.

Agents dels Mossos van tornar a detenir dues de les carteristes el passat 1 d'agost, però finalment van quedar en llibertat. Poc després, una patrulla de la Guàrdia Urbana les va enxampar intentant assaltar a un turista i les va tornar a detenir. Les altres quatre membres del grup haurien fugit del país en notar la pressió policial i se les ha posat en cerca i detenció.

El seu 'modus operandi'

Les sis delinqüents havien vingut de forma esglaonada des de Romania a Catalunya a principis d'any i vivien en un mateix pis de l'Hospitalet de Llobregat. Cap a les nou del matí, agafaven en metro i es desplaçaven a Barcelona per començar amb la seva jornada delictiva, bàsicament a les estacions d'Urquinaona, Sagrada Família, Espanya, Sant Estació i Passeig de Gràcia.

Habitualment actuaven a les escales i els passadissos del suburbà en grups d'entre dues i quatre dones. Majoritàriament escollien turistes o persones d'edat avançada, a qui robaven diners, càmeres i telèfons mòbils.

Desarticulen un grup dedicat a robar a turistes al centre de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre furts pel centre de Barcelona. La banda estava formada per tres dones, de nacionalitat búlgara i de 26, 46 i 55 anys, de les quals dues van ser detingudes el passat 30 de juliol, mentre l’altra encara continua en crida i cerca.

Des de principis d’any, els agents ja les havien identificat fins a una dotzena de vegades per carrers de Ciutat Vella i les havien arribat a denunciar en unes altres nou ocasions. Totes tres treballaven de manera coordinada amb rols concrets que s’anaven intercanviant i, fins i tot, havien establert mesures de contra vigilància per tal de no ser descobertes per la policia.

Les dones es vestien com turistes per camuflar-se entre ells i no aixecar sospites. De forma prèvia al furt, es feia una tasca de vigilància i control de les seves víctimes per tal d’escollir-les, del que s’encarregava una de les dones. Una altra, feia de pantalla per entorpir el pas del turista, mentre la tercera cometia el furt. Fins i tot, algun cop s’arribava a obstaculitzar la reacció de la víctima per tal que les altres dues delinqüents poguessin fugir del lloc.


Comentaris

envia el comentari