Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels medicaments trobats pels Mossos d'Esquadra en una operació en un club nocturn a Sant Andreu de la Barca

Baixen al bar a Catalunya, els adormen i els roben 3.000 €: havien estat les cambreres

Les encarregades del local dormien els clients i els feien càrrecs de 150 a gairebé 3.000 euros a les targetes de crèdit

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, les encarregades d'un club nocturn per estafar clients. Se les acusa de quatre delictes d'estafa i un contra la salut pública.

Les dues encarregades del prostíbul Club Monica dormien els clients i, posteriorment, els feien càrrecs de fins a 3.000 euros a les targetes de crèdit. Per dur a terme aquestes operacions, les dones utilitzaven substàncies perilloses que podien afectar greument la salut de les víctimes estafades.

Càrrecs de 150 a gairebé 3.000 euros

Les dues treballadores aprofitaven l'estança dels clients al local per estafar-los. Empraven sempre la mateixa estratègia. Drogaven a les víctimes i, d'aquesta manera, podien realitzar les extraccions monetàries sense que els propietaris del compte en tinguessin constància.

Tal com expliquen els Mossos, les encarregades barrejaven fàrmacs amb les consumicions dels clients. En beure, les víctimes perdien la noció del temps i no recordaven res de la nit.

Les treballadores acostumaven a fer càrrecs petits, però molt seguits. Les quanties estafades en els quatre casos denunciats van dels 150 als gairebé 3.000 euros.

La investigació es va iniciar al setembre

Els Mossos d'Esquadra van posar en marxa la investigació a finals de setembre, quan van tenir coneixement que s'havien presentat fins a quatre denúncies per estafa similar.

També constaten que, mesos enrere, la Policia Local de Sant Andreu de la Barca havia atès un altre client del mateix club, que també manifestava que, tot i consumir només una consumició alcohòlica, havia tingut dificultats inclús per mantenir l’equilibri.

Totes les víctimes denunciaven càrrecs il·lícits als seus comptes. En tots els casos, els dies i franges horàries de les operacions bancàries coincidien amb la seva estança al local nocturn.

Fins a deu fàrmacs diferents

El 13 d'octubre va tenir lloc l'operació d'escorcoll per part dels agents policials al local. En entrar, els Mossos van trobar una capsa de medicaments darrere de la barra marcada amb la paraula 'dormir'. Dins hi havia fins a deu fàrmacs diferents, la majoria destinats a tractar l'ansietat.

En l'escorcoll, els agents també van trobar una llibreta. Al seu interior hi havia anotats els codis PIN de les targetes de crèdit d'alguns clients.

A més de les dues treballadores implicades, es va detenir una tercera dona per delicte contra la salut pública, ja que portava 10 grams de cocaïna a sobre. En els tres casos el jutge va decretar la seva llibertat.

La investigació continua oberta. Els Mossos no descarten que hi pugui haver més detencions, així com l'aparició de noves víctimes.