Detingudes dues persones d'una organització criminal que robava a turistes en àrees de servei a Catalunya

Normalment, ho feien a les carreteres C-25 i l'AP-2 i van arribar a sostreure gairebé 50.000 euros en diners i objectes personals

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra van detenir una dona i un home de 37 i 45 anys respectivament, de nacionalitat armènia i sèrbia, veïns de Llinars del Vallès entre els passats dies 18 i 20 de desembre. Els detinguts són acusats de pertànyer a una organització criminal que robava a turistes en àrees de servei, concretament en les de la C-25 i l'AP-2.

Durant el mes de setembre, els Mossos van rebre un gran nombre de denúncies i avisos de robatoris a l'interior de vehicles en aquestes àrees de servei, i després de realitzar investigacions es va arribar a la conclusió que els lladres feien servir el mateix 'modus operanti', en aquest cas punxant les rodes del cotxe de les víctimes.

El seu 'modus operanti'

Els autors punxaven les rodes i després seguien en cotxe fins que s'havia de parar obligatòriament per la roda punxada. Aquest era el moment idoni per als lladres per robar els objectes de l'interior dels vehicles. Altres vegades simplement feien aturar els vehicles fent creure a les víctimes que tenien algun problema amb el cotxe.

Imatge d'un dels robatoris en una àrea de servei
Imatge d'un dels robatoris en una àrea de servei | mossos d'esquadra

 

El grup d'assaltants estava compost normalment per tres persones, cadascuna d'elles amb un rol determinat. Una persona s'encarregava de distreure les víctimes, l'altre sempre llogava el vehicle que s'utilitzaria per traslladar-se, i la tercera era la que s'ocupava de robar els objectes de l'interior dels vehicles.

Els mateixos que actuaven a l'AP-7

Segons els Mossos, els detinguts acostumaven a robar a persones estrangeres, turistes que no parlen el seu idioma i que portaven cotxes d'alta gamma, símbol que portaven grans quantitats de diners. Aquest home i dona detinguts recentment formaven part d'un grup criminal desarticulat el passat mes de juliol, que realitzava el mateix sistema per robar.

Un jutge va prohibir que aquest grup criminal s'apropés a menys de 300 metres de l'autopista AP-7 de tota Catalunya per impedir que seguissin amb els robatoris. Tot i això, alguns dels membres van decidir seguir delinquint en altres carreteres i àrees de servei catalanes, com les situades a l'AP-2 o C-25.

50.000 euros en furts

Els Mossos d'Esquadra han informat que els dos detinguts de 37 i 45 anys, la dona que llogava els vehicles i l'encarregat de robar. De moment, se'ls relaciona amb un total de quatre robatoris, concretament dos a Gurb i un a Espinelves, Osona; i un a la Bisbal del Penedès, Baix Penedès. En total es van emportar gairebé 50.000 euros entre diners en efectiu i objectes personals.


Comentaris

envia el comentari