Policía Nacional

Detingudes dues persones a Tortosa per una seixantena empadronaments fraudulents

S'haurien facilitat 58 empadronaments fraudulents repartits entre els dos domicilis

La Policia Local de Tortosa i la Policia Nacional han detingut diverses persones a la ciutat vinculades a una suposada pràctica d'empadronaments fraudulents que tenien lloc a Tortosa, la capital del Baix Ebre. Dues de les persones detingudes eren les que organitzaven els tràmits per facilitar els empadronaments mentre que la resta de detinguts serien les persones que s'empadronaven a la ciutat sense residir-hi.

Les investigacions van començar quan des de l'ajuntament es detectés un elevat nombre d'empadronaments a dos habitatges dels Reguers, propietat d'un veí del poble i de la seva mare. Davant d'aquesta evidència, la Policia Local va iniciar les pesquisses corresponents comprovant que al domicili hi vivien només els dos respectius propietaris, les dues úniques persones que hi feien vida de forma habitual. Durant molt de temps no es va detectar cap més resident a l'immoble.

Gairebé 60 persones empadronades en dos habitatges de Tortosa

Va ser llavors quan es va determinar que el veí dels Reguers J.M. A. S. feia servir la seva casa i la de la seva mare —de la qual disposava de poders notarials— per demanar les altes de diverses persones al padró municipal com a residents d'aquestes cases. En l'operació hi participava també un altre home, d'origen algerià —O. A— que s'encarregava de detectar i captar les persones estrangeres que tenien problemes de residència a Espanya i a les quals oferia aquesta possibilitat.  En total, s'haurien facilitat 58 empadronaments fraudulents repartits entre els dos domicilis. Segons fonts policials, aquests tràmits anaven acompanyats del pagament d'una quantitat de diners per cada persona empadronada.

Acusacions de falsedat documental i afavoriment de la immigració il·legal 

Els dos detinguts estan acusats d'un delicte de  falsedat documental i d'un altre d'afavoriment de la immigració il·legal.  Pel que fa a algunes de les persones que havien sigut empadronades fraudulentament també han estat localitzades i detingudes per part dels cossos policials acusades d'un suposat delicte de falsedat documental.

Ara per ara, la investigació segueix oberta per trobar la resta de persones que haurien seguit aquesta mateixa pràctica en aquest o en d'altres casos similars.  Bona part dels detinguts ja han quedat en llibertat amb càrrecs. 

També et pot interessar: