ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

Detingudes in fraganti dues dones per assaltar a un ancià en sortir d'un banc a Badalona

Les detingudes van aconseguir un total de 1.000 euros
Imatge del cotxe dels Mossos d'Esquadra al lloc dels fets. | Mossos d'Esquadra.

 

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut a Badalona (Barcelona) a dues dones que van tractar d'assaltar un home de 80 anys quan tornava a casa després de treure 1.000 en efectiu d'un banc. La detenció va ser part d'un dispositiu policial de prevenció de robatoris al barri de la Salut de Badalona i va tenir lloc dijous, quan els agents van observar com l'ancià sortia d'un banc de la zona seguit per una dona que feia senyals a la seva companya per indicar-la butxaca on l'home havia guardat els diners.

Les dones, de 28 i 26 anys, el van seguir fins al seu domicili i mentre la víctima buscava les claus per entrar a casa, totes dues es van abalançar sobre ell fins que va aparèixer la policia i les va detenir com a presumptes autores d'un delicte de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa.

 

Segons els Mossos, aquest un modus operandi recurrent en el qual els atracadors entren en entitats bancàries simulant fer gestions quan el que realment fan és localitzar persones que estiguin retirant efectiu per després assaltar-i quedar-se amb els diners, a més, afegeixen, els autors sempre actuen amb còmplices. Per això, la policia catalana recomana a les persones d'edat avançada no retirar grans quantitats de diners en efectiu o, almenys, que ho facin acompanyades per algú de confiança.