Detingudes sis persones que es feien passar per policies per a robar a turistes a Barcelona

Robaven diners i targetes de crèdit als turistes després d'identificar-se com a policies i fingir un escorcoll

Un dels lladres acumula antecedents en deu països europeus diferents. | CEDIDA

  Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre furts i robatoris amb intimidació a turistes fent-se passar per policies a Barcelona. Han detingut sis persones de nacionalitat romanesa i d’edats compreses entre els 34 i 59 anys, i se’ls considera autors dels delictes d’usurpació de funcions públiques, robatori amb intimidació, furt i pertinença a grup criminal. 

Els mossos, a principis de 2017, van saber que a la ciutat de Barcelona diversos turistes havien estat víctimes de furts o robatoris amb intimidació per part de falsos policies. Davant d’aquests fets, l’Àrea d’investigació Criminal de Barcelona va iniciar una investigació per poder identificar i localitzar els lladres. Els autors dels delictes sempre actuaven de la mateixa manera: es desplaçaven en vehicles de lloguer en grups de tres o quatre persones a diferents zones turístiques, principalment dels districtes de l’Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí i les Corts. Un cop seleccionada la víctima, s’hi apropaven i s’acreditaven com a policies amb carnets falsos. Buscant un pretext per dut a terme un suposat escorcoll, aprofitaven un moment de distracció i els sostreien diners o targetes de crèdit amb les quals treien diners posteriorment després d’obtenir el PIN. 

El dia 11 de juliol es va establir un dispositiu que va permetre detenir cinc membres del grup, tres dels quals van ser detinguts a Terrassa quan es dirigien a Barcelona per dur a terme nous robatoris. Hores més  tard, els agents van detenir a Barcelona un altre integrant de la banda i a la seva parella, que s’encarregava de la logística i el lloguer dels vehicles. Els detinguts tenien antecedents per fets similars a Catalunya i a diversos països d’Europa, un d’ells en deu països diferents. Van passar a disposició judicial el dia 13 de juliol i el mateix dia es van realitzar onze rodes de reconeixement judicials. Per tal de poder-les dur a terme, diverses víctimes van venir voluntàriament dels seus països d’origen: Marroc, Filipines i Ucraïna, i en tots els casos els afectats van reconèixer els detinguts com a autors dels robatoris. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs. Aquest dimarts 18 de juliol es va detenir un sisè membre del grup, i la investigació continua oberta sense descartar noves detencions. 
El grup criminal estava format per almenys sis persones. | CEDIDA

 


Comentaris

envia el comentari