Tres detinguts per intent de segrest i blanqueig de diners a Barcelona

Els acusats de dur a terme aquest fals blanqueig de diners, intercanviant bitllets de 500 falsos per bitllets de 50 reals, ja han estat detinguts

Guàrdia Urbana de Barcelona
La Guàrdia Urbana va detenir tres persones per temptativa de segrest i blanqueig de diners | Cedida

La Guàrdia Urbana de la unitat de Sants-Montjuïc, a Barcelona, van intervenir el passat dijous en una discussió a l’avinguda Rius i Taulet, on una persona estava sent agredida per dos individus. Gràcies a la intervenció els agents van destapar un cas de blanqueig de diners a través del mètode ‘Rip Deal’.

Aquest mètode  que consisteix a canviar bitllets grans, quasi sempre de 500 euros, per la mateixa quantitat en bitllets de 50 euros. Evidentment els bitllets grans són falsos, però els estafadors al·leguen venir d’un país estranger, voler fer una gran inversió i asseguren que en el seu país és més difícil intercanviar bitllets així. En aquest cas es van intervenir més de 181.000 euros dels quals 150.000  estaven presumptament falsificats i la Guàrdia Urbana va acabar detenint a tres persones.

Els inversors van lliurar els diners en un maletí amb una cadena

L’agredit va explicar als agents que els individus es feien passar per inversors i que estaven interessats a realitzar a intercanvi de bitllets de 500 euros amb l’objectiu de blanquejar-los per altres de valor inferior a canvi d'una comissió.

Uns dies després ell, els altres dos detinguts i els dos inversors van quedar en un hotel de Barcelona per realitzar la transacció de 120.000 € en bitllets de 500 € a canvi de 100.000 € en bitllets de 50 €. Un cop comprovada l'autenticitat dels bitllets, els inversors els van lliurar els diners dins d’un maletí de mà amb un cadenat i van marxar.

En arribar a Montjuïc per repartir-se els beneficis de l’operació van veure que només eren autèntics els bitllets superiors de cadascun dels sis feixos que hi havia al maletí. En adonar-se de l’estafa, dos dels detinguts van agredir a la tercera persona implicada a la qual també planejaven segrestar, ja que sospitaven que era còmplice dels falsos inversors.

Presumpte delicte de segrest

La Guàrdia Urbana va acabar detenint aquests dos acusats per un presumpte delicte de segrest en grau de temptativa i lesions i a la tercera persona per un presumpte delicte d’estafa. Finalment els agents van incauta: 181.000 euros distribuïts de la següent manera: 307 bitllets de 500 euros presumptament falsificats, sis bitllets de 500 euros de curs legal, 490 bitllets de 50 euros de curs legal, una defensa extensible, dues armes blanques, una làmpada detectora de bitllets, quatre telèfons mòbils.


Comentaris

envia el comentari