Detingut

Detingut 17 vegades per cridar davant la Ciutat de Justícia de Barcelona

Va començar a protestar el febrer de 2017 després que la justícia embargués el pis dels seus pares

Des del febrer de 2017,  l’Antonio Díaz de 50 anys acudeix dia si i dia també a la Ciutat de Justícia de Barcelona per protestar en contra de jutges, fiscals i de la justícia en general per l’embargament del pis dels seus pares.  Es passeja, des de les vuit del matí fins a dos quarts de dotze, per l’entrada de la seu judicial amb una ampolla d’aigua i amb una veu potent comença a cridar.

La protesta va començar fa dos anys i mig i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no sap que fer per aturar-lo.  L’11 de juny es va aprovar una resolució que ordenava que Díaz «s’abstingui immediatament»  de protagonitzar «actes que pertorbin la normal activitat, la qual cosa inclou crits o insults a qualsevol persona», segons informa el mitjà ‘El País’.

Ha estat detingut 17 vegades

El passat 8 de juliol es va fer efectiva la resolució, i des de llavors ha estat detingut 17 vegades pels Mossos d’Esquadra, segons confirma al mitjà un portaveu del  TSJC, si les protestes no aturen, Díaz s’enfronta a un acte de desobediència.

Assegura que per culpa del BBVA i les empreses Anticipa té dues hipoteques les quals han acabat amb l’embargament del pis dels seus pares. L’origen de la seva protesta és aquest, i per això porta una samarreta serigrafiada que arremet contra aquestes empreses i on al darrere es pot llegir «la justícia està podrida».

La decisió del Tribunal sorgeix arran d’un informe realitzat per la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, que assegura que els crits generen una «greu pertorbació de l’ordre i de l’eficaç funcionament de l’administració de justícia».  Lamenta que molts magistrats i magistrades s’han dirigit a ella des de la «indignació» perquè es permet la situació sense que els cossos de seguretat actuïn i així evitar «l’escarni i el descrèdit de l’Administració de Justícia».

Els crits no deixen treballar amb normalitat

L’informe expressa que els «crits i insults» no deixen treballar amb normalitat als qui tenen el despatx que dona al carrer  i a més, resumeix les expressions «ofensives» que dirigeix com «jutges i fiscals sou uns porcs».  La decisió que ha arribat després d’intentar altres opcions,  no nega la llibertat d’expressió de l’Antonio Díaz, sinó que demana que és  «requereixi formalment els mitjans que consideri oportuns» per tal de fer que els crits cessin. La jutgessa ha expressat que els Mossos han d’assegurar el seu estricte compliment, sinó, pot ser detingut com ja s’ha donat el cas.

A ple pulmó Díaz crida «ni amb el calabós, ni amb les multes, ni amb la presó ho solucionen»,  poc després que la jutgessa entri per la porta. Tot i que no se li acosta, admet que ara crida i diu «menys coses» perquè els mossos l’arresten tan bon punt es posa a cridar. «Em porten als calabossos del jutjat» explica «no dic res, no signo res i me’n vaig», i a més avisa que no farà vacances aquest agost.

També et pot interessar...