IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detingut a Catalunya un espanyol que portava divuit anys fugit de la justícia

L'home ha estat capturat en una operació contra quatre organitzacions criminals dedicades al tràfic il·legal de cocaïna

L'home portava divuit anys fugit de la justícia francesa | Cedida

La Guàrdia Civil ha detingut, dins de l'operació Escaleno II, un ciutadà espanyol que portava fugit de la justícia francesa des de 1999 i que estava condemnat a deu anys de presó. A més, l'ordre de recerca i captura prescrivia el 2018. Durant l'operació s'han detingut a 22 persones més integrants de quatre organitzacions criminals dedicades als trànsit il·legal de cocaïna i instal·lades a Barcelona, Madrid i València. Se'ls imputen els delictes de pertinença a una organització criminal, un delicte contra la salut pública i tinença il·lícita d'armes.

S'han decomissat catorze quilos de cocaïna | Cedida

 

La Guàrdia Civil va advertir l'existència de diversos individus sota els quals s'estructuraven diverses organitzacions criminals amb connexions entre elles gràcies a la informació obtinguda de diferents operacions contra el trànsit il·legal internacional de cocaïna. Després d'aquest descobriment els agents van establir un dispositiu de vigilància amb la finalitat de determinar la identitat dels integrants d'aquestes xarxes criminals i com actuaven entre elles. A causa de l'amplitud geogràfica els agents van establir tres línies d'investigació que comprenien les ciutats de València i Barcelona.

Dins de les operacions dutes a terme a Barcelona, la Guàrdia Civil va que aquesta organització planejava i executava la importació clandestina d'importants quantitats de cocaïna aprofitant els contactes existents a la zona de Galícia i emprant per a això contenidors marítims. A més, un dels integrants realitzava viatges a l'Equador on gestionava tots els tràmits per a l'enviament de la droga. Posteriorment a la seva tornada a Espanya impartia les ordres corresponents perquè el grup de Barcelona-Galícia procedís a la seva recollida. Entre les detencions, els agents van trobar al ciutadà espanyol que portava quasi dues dècades fugit de la justícia francesa i estan preparant la seva extradició al país gal perquè compleixi una condemna de deu anys per narcotràfic.

Finalment, l'operació s'ha saldat amb 23 detinguts integrants de quatre estructures criminals organitzades que han estat desarticulades i han estat decomissades catorze quilos de cocaïna, 1.625 plantes de marihuana i 8.990 grams d'aquesta droga ja processada. A més, han estat intervingudes dues armes curtes. Les diligències policials instruïdes han estat posades a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número cinc de l'Audiència Nacional.


Comentaris

envia el comentari