IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detingut a Lleida un home per realitzar més de cent compres fraudulentes per internet

El detingut hauria utilitzat 41 identitats diferents per realitzar les compres fraudulentes

El detingut va realitzar 103 compres fraudulentes | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres, dia 8 de febrer, un home de 24 anys, de nacionalitat camerunesa i veí de Lleida, com a presumpte autor d’estafes bancàries, estafes informàtiques, furt i usurpació d'estat civil. A principis d'any els Mossos van tenir coneixement d'un seguit de compres fraudulentes de béns per Internet, la major part sabates i bosses de mà de marques conegudes. Amb les dades aportades pels perjudicats, els investigadors van constatar que l'autor seria un veí de Lleida que ja va ser detingut pels mateixos fets el passat mes d'octubre.

En la fase inicial de la investigació els agents van determinar que l’autor limitava el nombre de compres per cada identitat, i utilitzava diferents identitats i telèfons mòbils per dificultar el seguiment. Per pagar les compres utilitzava numeracions de targetes bancàries obtingudes fraudulentament o sostretes. Un cop confirmades vàries entregues de paqueteria a la persona investigada, a nom de diferents destinataris i direccions d'entrega, el passat dimecres els Mossos el van detenir al carrer Jaume I el Conqueridor de Lleida.
 
Posteriorment es va realitzar una entrada i perquisició al seu domicili del carrer Teuleries. En el domicili, a banda de recuperar sabates, bosses de mà i un ordinador portàtil, també es va trobar documentació de diferents persones i nombroses targetes SIM, així com fundes de targetes de prepagament. A més, van recollir catorze rebuts d'enviament de diners a l'estranger. 

Un cop els investigadors van analitzar tots els documents recollits van constatar que hauria realitzat 103 compres fraudulentes, utilitzant 41 identitats i 16 números de telèfons diferents relacionats amb les transaccions. Entre totes aquestes identitats, entre altres, també n'hi hauria de l'entorn familiar, d'amistats del detingut i 4 amb denúncia per furt d'un document oficial. Es dóna la circumstància que a una d'aquestes identitats furtades li constaria una ordre de detenció i una altra d'esbrinament de domicili, emeses per aquesta tipologia delictiva, causant un greu perjudici per la persona real, aliena a aquests fets.
 
L'operativa d'aquesta activitat delictiva és la compra de productes de marques reconegudes per internet utilitzant targetes fraudulentes. Posteriorment, es revenen aquests productes per treure el benefici econòmic. El punt més feble d'aquest procediment és el moment d'entrega dels paquets, ja que el repartidor ha d'identificar qui recull l'entrega. Per dificultar el seguiment, els estafadors utilitzen identitats i direccions d'entrega diferents i molts cops esperen al repartidor al carrer o es personen a recollir-lo.
 
El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari