Detingut a Santa Eulàlia de Ronçana un important narcotraficant colombià

La justícia del seu país el reclamava internacionalment per homicidi, associació il·lícita i tinença d'armes

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Nacional de Colòmbia, ha detingut a Santa Eulàlia de Ronçana un narcotraficant colombià que havia fugit del seu país i estava reclamat internacionalment per les autoritats colombianes per homicidi, associació il·lícita i tinença d'armes. El detingut, que rebia el sobrenom «El Indio», és un exparamilitar i membre destacat de la segona organització més important de Colòmbia.

Les investigacions van començar quan es va detectar la seva presència a Catalunya i es va crear un equip d'investigació entre els cossos policials espanyols i colombians. Les indagacions van portar-los a un pis de Barcelona, però van comprovar que havia canviat el seu domicili i havia anat a viure a Santa Eulàlia de Ronçana. Aleshores, van poder muntar un operatiu i detenir-lo quan anava acompanyat de la seva parella i la seva filla.


Les autoritats colombianes el buscaven per l'homicidi del Recluta a la ciutat de Cali l'any 2003, a qui havia matat després de disparar-li diversos trets. Després de l'assassinat, «El Indio» es va desvincular de l'organització paramilitar i va entrar en una banda que controlava l'activitat criminal al barri de Yumbo a Cali. Més tard, havia entrat a formar part de Los Rastrojos, una de les organitzacions criminals més importants del país sud-americà. Actualment, era el coordinador dels enviaments de cocaïna des d'Espanya a través de correus humans, gestionant la posterior distribució, el cobrament dels deutes i encarregant-se de qui no pagués.


Comentaris

envia el comentari