⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Detingut i acusat d'abusar sexualment d'una dona per tocar-li el cul a Badalona

La nova doctrina del Suprem farà que una coacció lleu —així es considerava aquesta acció fins ara— ja sigui catalogada com un abús sexual
Instant en el qual el detingut pels Mossos toca el cul a la dona | TV3

 

Un home ha estat detingut a Badalona per haver tocat el cul a una dona a l’interior d’un comerç. Els fets, així mateix, van tenir lloc el passat dijous, 20 de setembre, i l’agressor ha estat arrestat per haver comès un abús sexual. El mateix dijous del succés, precisament, el Tribunal Suprem va fixar una nova doctrina per la qual un acte de coacció lleu —com era, fins ara, tocar el cul— ja es considera un abús sexual. 

 

Tot plegat va tenir lloc en una botiga de la localitat del Barcelonès. Una noia va entrar-hi a comprar mentre parlava per telèfon i un dels clients, que estava ajupit a terra, va aprofitar per tocar-li el cul amb la mà. En la mateixa acció es veu com la noia es queda aturada i, tot seguit, li acaba recriminant el seu comportament mentre aquest s’ho mira des del taulell.

 

El detingut demana perdó a la dona just després de tocar-li el cul | TV3

 

 

Tocar el cul ja és un abús sexual

La dona, de fet, va denunciar l’home el mateix dijous dels fets i l’endemà aquest ja va passar a disposició judicial. La norma, però, varia ara ostensiblement. Fins ara un cas com aquest es tractava com un delicte de coaccions lleus, que el codi penal estipula que pot comportar multa d'un a tres mesos.

 

La nova doctrina, però, considera aquests casos com un abús sexual i, per això mateix, l’home es podria enfrontar a una condemna d’entre 1 i 3 anys de presó.

 

La víctima recrimina així l'acció a l'acusat | TV3

 

 

«Qualsevol acció que impliqui un contacte corporal inconsentit amb significació sexual implica un atac a la llibertat sexual de la persona qui el pateix i, com a tal, ha de ser constitutiu de delicte d'abús sexual previst i penat sense el prejudici que el fet que sigui més o menys greu es reflecteixi en la individualització de la pena», explica la nova doctrina aprovada pel Tribunal Suprem per aquests casos.