Policia Nacional

Detingut a Alacant un jove buscat per França després de deixar en coma un amic de la seva exnòvia

El noi ja havia estat detingut a Espanya per maltractament en l'àmbit familiar

Agents de la Policia Nacional han detingut en Alacant a un jove de 24 anys buscat per les autoritats franceses per presumptament apunyalar i deixar en coma a un amic de la seua exparella. L'agressió es va produir després de què l'amic de la xica l'ajudara, a ella i a la seua filla, a canviar-se de casa després de patir un episodi de maltractes per part de l'exnóvio, segons ha informat la Comissaria en un comunicat.

El presumpte agressor, a qui se li atribuïx un intent d'homicidi, es va quedar amagat en una casa en la ciutat d'Alacant, propietat de la seua nova parella, a l'espera d'agafar un vol al seu país natal en Sud-amèrica. Este jove  ja havia sigut detingut dos voltes en Espanya per maltractes en l'àmbit familiar.

El fugitiu estava reclamat des del passat mes d'agost per les autoritats franceses per estar presumptament implicat en eixa temptativa d'homicidi, que va ocórrer el dia 14 en Tarascó (França). Les autoritats franceses van emetre «d'urgència» una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per delictes contra les persones, quan es va determinar el lloc on s'amagava.

Els fets van tindre lloc quan la dona i la seua filla van haver d'abandonar el seu domicili, que compartien amb el presumpte atacant, en produir-se un altercat de maltractes en l'àmbit familiar. La dona va demanar ajuda a un amic per a portar les seues pertinences a la nova casa.

Els dos estaven descarregant el cotxe quan, de repent, va aparéixer la seua exparella qui, en veure que la dona es trobava en companyia d'un home, va apunyalar a l'amic amb una arma blanca. Les lesions van ser de tal gravetat que va quedar estés en terra i  actualment es troba en estat de coma ingressat en l'hospital de la localitat. En l'agressió, també va ferir a la dona en un braç quan va intentar parar-lo.

Fruit de la cooperació policial internacional, es va conéixer que esta persona podria estar amagada en la província d'Alacant, en l'interior de la casa de la seua actual parella sentimental, a l'espera d'agafar un vol al seu país natal amb la intenció d'escapar del país per a evitar l'acció de la justícia. Els agents van establir un dispositiu de vigilància en els voltants del domicili, durant alguns dies, orientats a la seua localització que va culminar este dimarts amb la seua detenció en la ciutat d'Alacant.

La intervenció la van fer agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant conjuntament amb la Brigada Provincial d'Informació. El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció en funcions de guàrdia de l'Audiència Nacional de Madrid.

També pots llegir...