La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Detingut a l'Alt Penedès el fugitiu que va matar un home d'un tret el 2002

L'home s'amagava en una masia de Castellví de la Marca i es feia passar per una altra persona, enganyant dona i filla

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut a la Múnia, a l'Alt Penedès, a un dels fugitius més buscats a Espanya, autor d'un homicidi comès en el 2002 en disparar al cap a l'empleat d'una empresa de Tarragona durant un atracament.

El detingut estava escapolit des de l'any 2012, quan va ser condemnat per la justícia a 25 anys de presó per aquests fets, segons han informat tots dos cossos policials en un comunicat conjunt.

Des d'aquest moment, una «xarxa de vincles personals i familiars» el van amagar i es van fer càrrec de l'home, que tenia ordres de cerca i ingrés a la presó per homicidi dolós, i de detenció per robatori amb força.

Durant molts anys es va fer passar per una altra persona, enganyant a la seva parella sentimental i a la seva filla que, segons els agents, es van sorprendre en conèixer la seva veritable identitat i els seus antecedents.

Localitzat en una masia

Els agents ho van localitzar en una masia a Castellví de la Marca, a la mateixa comarca de l'Alt Penedès, d'on solament sortia unes hores al dia i comptava amb una xarxa de vincles personals i familiars que li facilitaven el seu manteniment econòmic. En el moment que la policia va entrar en l'immoble, el sospitós va fugir per la porta de darrere i es va amagar en un bosc pròxim.

Es va llançar llavors un dispositiu de cerca amb el suport de mitjans aeris amb cambres tèrmiques i l'escapolit va ser localitzat a la Múnia, on esperava a uns familiars perquè el recollissin i se l'emportessin a un altre lloc.