URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Detingut a Badalona un fugitiu que portava més de 12 anys evitant la justícia

El buscaven per tretze delictes i s'enfronta a 128 anys de presó

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
La Policia Nacional ha detingut un fugitiu que portava 12 anys evitant la justícia | CatalunyaDiari

La Policia Nacional ha detingut a Badalona un fugitiu que portava més de 12 anys evitant la justícia polonesa. El buscaven per tretze delictes diferents pels quals s'enfronta a 128 anys de presó.

Per evitar que el trobessin utilitzava un permís de conduir a nom d'una altra persona i només feia trucades telefòniques cada dos dies i sempre a la mateixa hora. L'home, que ha va ser detingut el 2004, formava part d'una violenta organització que actuava en diverses ciutats de Polònia. Concretament, aquesta es dedicava al tràfic de drogues, robatori de vehicles i segrest de persones.

La investigació va començar al juliol després que agents especialitzats en la localització de fugitius indiquessin que podia estar en territori espanyol. Finalment, després de més d'una decada, el fugitiu ha estat detingut.

La Guàrdia Urbana de Badalona incorpora un dron per evitar les ocupacions il·legals

La Guàrdia Urbana de Badalona ha estrenat un dron per «lluitar» contra les ocupacions il·legals, en paraules de l'alcalde Xavier Garcia Albiol, que ha assegurat que són un «problema seriós» a diversos punts de la ciutat.

Albiol ha destacat que l'aparell permetrà a la policia tenir visió dels patis interiors dels edificis i naus on hi ha ocupes, per detectar «els punts més conflictius» i denunciar les il·legalitats . El dispositiu, amb una autonomia de 25 minuts i una distància de vol de 5 quilòmetres, té una càmera termogràfica, visió nocturna i emet missatges sonors. «És un salt qualitatiu molt important», ha assegurat l'alcalde, que ha tornat a demanar un canvi legal per penalitzar aquells qui ocupen un habitatge de forma irregular.

Amb el nou aparell, el govern municipal espera tenir informació que li permeti accelerar les actuacions per actuar als habitatges i fàbriques ocupades, ja que dona per fet que en molts casos també s'utilitzen els espais per al cultiu i tràfic de drogues. «Veurem si és real i podem accelerar un permís judicial per entrar», ha augurat l'alcalde, que ha focalitzat l'ús del dron en les ocupacions però també espera utilitzar-lo per a altres motius puntuals, com el control d'actes multitudinaris.


Comentaris

envia el comentari