Detingut a Barcelona un home que enviava droga a Roma camuflada en edredons i llibres

En l'operació es van intervenir 30 quilos d'haixix, un cotxe d'alta gama i vuit telèfons mòbils

Agents de la Guàrdia Civil abans de desinfectar una residència a Madrid
La detenció del ciutadà italià ha anat a càrrec de la Guàrdia Civil. | Catalunya Diari

La Guàrdia Civil va detenir la setmana passada un home de 21 anys de nacionalitat italiana que formava part d'una organització dirigida des d'Itàlia dedicada al narcotràfic. L'organització criminal va passar de transportar l'haixix de Barcelona a Roma en dobles fons de cotxes, a fer enviaments massius de paqueteria postal camuflant la droga en edredons i llibres per evitar els controls a causa de la prohibició temporal de la lliure circulació per la Covid-19.

L'home va ser detingut a Barcelona en la primera fase de l'anomenada Operació Diapositiva, sent acusat d'un delicte de tràfic de drogues i de pertinença a una organització criminal. En l'operació es van intervenir 30 quilos d'haixix, un cotxe d'alta gama i vuit telèfons mòbils. La Guàrdia Civil, que està investigant la documentació comissada durant l'operació, no descarta més detencions.

Una organització amb una gran capacitat logística

Aquesta organització criminal tenia una important capacitat logística que li va permetre adaptar el seu funcionament davant les circumstàncies generades per la pandèmia de la Covid-19 i mantenir el rendiment. Utilitzaven inhibidors i detectors de freqüència per passar desapercebuts.

El ciutadà italià detingut a Barcelona era l'únic que actuava des de territori espanyol, des d'on s'encarregava de canalitzar els enviaments postals amb droga.


Comentaris

envia el comentari