Detingut a Barcelona per fingir relacions amb homes i usurpar la seva identitat

L'estafador, de 27 anys, captava les seves víctimes a través de webs de contactes, quedava amb els homes i els robava les targetes i els documents personals

Imagen de archivo de la Policía Nacional.
La Policía Nacional l'ha detingut després d'haver comès diferents estafes  | Cedida

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home després d'haver comès diferents estafes, però no estafes qualsevol. L'individu, de 27 anys i veí de la capital, està acusat de captar altres homes a través de webs de contacte masculines, quedar amb ells i acabar robant la seva documentació i targetes bancàries. És a dir, per robar diners de les seves víctimes usurpant les seves identitats.

L'home ha ingressat ja a presó preventiva després d'haver estat acusat de delictes d'estafa, furt, falsedat documental, usurpació d'estat civil i trencament de condemna. En total, se l'acusa d'haver estafat catorze persones durant només els últims quatre meses, a Barcelona i a altres localitats espanyoles com Madrid, València i Ciutat Reial.

Iniciava relacions amb les seves víctimes per aconseguir el seu objectiu

El seu modus operandi era molt simple i sempre el mateix. Captava les seves víctimes a través de pàgines de contacte, parlava una mica amb elles fins que acabava aconseguint quedar amb els homes en persona. A partir d'aquell moment començava una relació amb la persona.

Aprofitant aquesta confiança i proximitat a les seves víctimes, el que feia era robar documents importants, amb les targetes bancàries, per després utilitzar-les, i també la documentació personal, per poder cometre les estafes usurpant les seves identitats. Amb tota aquesta documentació el que feia era reintegraments fraudulents, obrir comptes bancaris i també robar els cotxes de les víctimes.

Ara, aquest jove de Barcelona ja ha entrat a presó preventiva després que un dels homes amb els quals va iniciar una d'aquestes falses relacions temporals el denunciés. El detingut tenia ja cinc requisitòries judicials, una d'elles per no tornar a la presó, i quatre policials.

Un altre estafador de l'amor

És un cas molt semblant al d'Albert Cavallé, el conegut com a 'estafador de l'amor' català. Un jove de 36 anys que va arribar a fer-se amb un botí de més de 150.000 euros després d'estafar a més de 50 dones. El que feia era seduir les dones, simular estar mantenint relacions amb elles i llavors els demanava diners, un cop que havia aconseguit el que volia, desapareixia sense deixar rastre.

A més, aprofitava els diners que ja havia robat a altres víctimes per donar sensació de poder i així atraure persones amb nivells adquisitius més alts. Tot i que ha estat detingut pels Mossos en més d'una ocasió, però actualment no es troba a la presó, de fet, fa poc que ha sigut absolt en el seu primer judici contra una de les víctimes, ja que el jutge va considerar que la dona estafada tenia podia no haver cregut les mentides del jove.


Comentaris

envia el comentari