ÚLTIMA HORA

Augmenten els contagis de coronavirus a Espanya

Detingut un col·laborador de DAESH: enviava diners a la seva parella, una perillosa terrorista desplaçada a Síria

La Policia Nacional l'ha detingut a Màlaga, acusat de finançar el terrorisme gihadista

 

La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns a Málaga el marit d'una de les terroristes més perilloses i més buscades d'Europa, un marroquí amb residència a l’Estat que enviava diners periòdicament perquè ella pogués viatjar a Síria i integrar-se al DAESH juntament amb un altre perillós giihadista que havia conegut a la xarxa.

 

Enviava diners a la seva parella per finançar accions terroristes

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior espanyol en un comunicat, el detingut, de 35 anys, ha estat detingut per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Màlaga acusat de participar en un delicte de finançament del terrorisme.

 

La Policia Nacional va descobrir que el febrer de 2016, l'esposa de l’ara detingut va abandonar Espanya en un viatge amb destinació a Grècia, encara que va aturar el intinerari a Turquia. Durant aquest temps, la dona, de 35 anys, va rebre del detingut nombrosos enviaments de diners per valor de més de 3.000 euros.

El diners estarien destinats, segons les investigacions, a sufragar la seva estada allí en companyia d'un palestí, de 25 anys, que ella havia conegut per internet i que es considerava un comandament de l’aparell logístic del DAESH.

 

Aquesta relació entre els dos era coneguda pel marit, ja que entre 2015 i 2016 ella va enviar importants quantitats de diners a la família d'aquest gihadista i va finançar els seus moviments per Europa, recorrent als ingressos del detingut, ja que la dona no tenia mitjans propis de subsistència.

 

Encara que la relació sentimental estava interrompuda i el detingut cobrava pocs diners de sou, ell va arribar a enviar-li almenys 700 euros al mes des del mes de febrer fins al mes de juny de 2016. Just un any després, va tornar a Màlaga amb ell i va tornar a marxar a Turquia el mes de novembre.

 

El detingut coneixia a què es destinaven els diners

En aquell nou viatge, en el qual també va comptar amb el suport del detingut, ella va adoptar mesures de seguretat per no deixar rastre: Va abandonar Espanya per terra i va recórrer França per anar fins a Itàlia, on l’esperava el gihadista palestí.

Tot i que el detingut coneixia el propòsit de la dona de no tornar i viatjar a Síria, li va enviar diners a Itàlia perquè ella i el seu acompanyant poguessin continuar viatjant a través de Grècia i d'allí a la província d'Hatay, a Turquia, àrea limítrofe amb Síria, una zona controlada pel DAESH. En total, segons la policia, li va arribar a proporcionar més de 6.000 euros.

 

Els investigadors consideren que el detingut era coneixedor de l'activitat criminal que anava a realitzar la seva dona, convertint-se en un «lluitador estranger», extrem que comptava amb el seu suport econòmic i que a més ocultava de manera deliberada a les autoritats.

 

Una vegada a la zona sota control deñ DAESH, la gihadista va arribar a entrar en combat, cosa que es reserva exclusivament a les dones més perilloses i actives. A més, va continuar amb les seves activitats de captació remota, contactant amb noies a les quals va intentar convèncer que la Gihad «era l'únic camí del bon musulmà».

 

La terrorista gihadista més buscada d'Europa

La seva radicalitat i la seva constant al·lusió a cometre atemptats a Espanya, converteixen a aquesta gihadista en un veritable problema de seguretat pública a Europa i en l'objectiu número 1 de les Forces i Cossos de Seguretat davant seu possible retorn. La dona està en cerca i captura a tot Europa.

 

L’operació d’aquest dilluns, 23 d’abril, s'ha realitzat en col·laboració amb Europol i amb el suport del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). S’han escorcollat dues cases. L’operació s’ha fet sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 2 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.Comentaris

envia el comentari