Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Detingut després de 35 minuts de persecució policial per l'AP-7 a Girona i de provocar diversos desperfectes

Els fets van passar la matinada d'aquest diumenge 16 d'abril

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 24 anys, sense antecedents ni domicili conegut per donar-se a la fugida després de trobar-se un control policial a la sortida set de l'AP-7 a Girona. Durant la persecució, va trencar dues barreres de l'AP-7 i va xafar dos vehicles policials provocant lesions a dos agents. Va passar a un quart de tres de la matinada de diumenge. Durant 35 minuts va intentar fer-se escàpol amb el turisme que conduïa amb plaques franceses juntament amb un acompanyant. Va conduir temeràriament per diferents carrers del barri de Domeny i de nou per l'AP-7 fins que el van aconseguir enxampar al quilòmetre 8,5 de la carretera BV-5122 a Fogars de la Selva en una zona boscosa. El seu acompanyant va aconseguir fugir. Se l'acusen de quatre delictes: conducció temerària per originar un risc greu de circulació, danys, lesions i atemptat contra agents de l'autoritat. Va haver de ser atès a l'Hospital de Blanes i està previst que pròximament passi a disposició judicial.

Els Mossos d'Esquadra desconeixen els motius que van portar al detingut a fer mitja volta de forma brusca per evitar un control policial que hi havia a la sortida set de l'AP-7 a Girona. Segons informa 'El Punt Avui', el conductor estava a l'altura de les cabines quan va decidir fer mitja volta en sentit nord. Una patrulla d'agents, en veure-ho, va decidir perseguir-lo fins a la sortida Girona oest des d'on va entrar al barri de Domeny i va començar a circular a gran velocitat i de forma temerària. Durant la persecució, va intentar envestir el vehicle en més d'una ocasió i finalment va tornar a entrar a l'autopista. En aquest punt, va trencar la barrera pel costat contrari —va entrar en direcció nord pel lloc de sortida en direcció sud— i havent d'esquivar un cotxe que circulava correctament cap a les cabines. Un cop a la plataforma, el conductor va fer un gir per incorporar-se al carril correcte en sentit sud, sense reduir la velocitat. Mentrestant, la patrulla de mossos continuava perseguint-lo en un intent d'aturar-lo. Aquella matinada hi havia poca visibilitat a causa de la boira.

 

En algun moment va intentar despistar els agents fent veure que sortia de l'autopista per després incorporar-se als carrils centrals. Finalment, va agafar la sortida deu a Hostalric. Anava a molta velocitat i va emportar-se una barrera que va impactar contra el vidre del cotxe de policies de darrere. En un intent de frenar, va derrapar per després xocar lateralment amb una patrulla de mossos que volia interceptar-lo en una rotonda i va provocar ferides lleus als dos agents d'aquest vehicle. Arran de l'impacte, també va rebre el vehicle policial que l'havia estat perseguint, després que el conductor frenés de cop.

Després d'una persecució de 35 minuts, el conductor i l'acompanyant van arrencar a córrer cap a una zona boscosa i amb un terreny inestable. El conductor va ser detingut a tres quarts de tres de la matinada a una riera propera a la carretera BV-5122 a Fogars de la Selva mentre l'altre sospitós va aconseguir fugir. Un cop identificat i després de comprovar que no duia res sospitós al cotxe, va ser traslladat a l'hospital perquè es queixava d'un braç. El jove, de 24 anys, origen algerià, no tenia antecedents ni tampoc domicili conegut. Està previst que pròximament passi a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar. Se l'imputen els delictes de conducció temerària, danys, lesions i atemptat contra agents de l'autoritat.

Comentaris