Detingut a l'Alt Empordà un lladre buscat internacionalment

L’home tenia una ordre internacional de cerca i captura per la seva relació amb una organització criminal que roba en caixers bancaris

Guardia CIvil
Guàrdia Civil | Cedida

La Guàrdia Civil ha informat a través d'un comunicat que van detenir a la comarca de l’Alt Empordà, un home de nacionalitat francesa que tenia una ordre internacional de cerca i captura per la seva extradició. En concret, la detenció va tenir lloc el passat dijous 9 d'agost a la nit en el municipi de Castelló d'Empúries després que la Gendarmeria es posés en contacte amb la Guàrdia Civil i l'informés que aquest ciutadà francès, acusat de diversos delictes, podria trobar-se temporalment a Espanya.

 

A més a més, també els van informar que estaven buscant aquesta persona amb una ordre europea de detenció i entrega per la seva relació amb una organització criminal que es dedica al robatori en caixers.

 

La Gendarmeria va avisar la Guàrdia Civil

La investigació per verificar les dades facilitades per la policia francesa respecte al detingut va ser iniciada el passat mes de juny pels agents de l'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga, EDOA. Els agents de la Guàrdia Civil van centrar aquesta investigació, anomenada 'Operació Saluro' i basada en la recerca del delinqüent francès, a la zona de Castelló i d'Empuriabrava.

 

Després de rebre informació procedent de diverses persones de nacionalitat francesa que resideixen per la zona, la benemèrita va poder localitzar un home amb una descripció física que coincidia amb la del sospitós donada per la Gendarmeria.

 

La Gendarmeria Francesa
La Gendarmeria Francesa | Cedida
 

El sospitós va intentar fer-se passar pel seu germà

A continuació, durant el passat 9 d'agost, els agents de l'EDOA van procedir a identificar al sospitós. Aquest va intentar enganyar als agents mostrant una documentació que no corresponia amb la seva, per tal de fer-se passar pel seu germà, però els agents van sospitar i no el van creure.

 

Tot i això, per assegurar la identitat del sospitós francès, els agents van comprovar les seves empremtes digitals i van corroborar que la documentació era del seu germà i les seves empremtes digitals eren les mateixes que les del ciutadà francès en cerca i captura. Finalment, el sospitós va ser detingut per la Guàrdia Civil i va passar a disposició judicial per tal que el jutge iniciï els tràmits per la seva extradició a França.


Comentaris

envia el comentari