rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Detingut a Girona un home fugitiu condemnat per abusar sexualment de la seva filla menor d'edat

L'home, de 63 anys, portava quatre anys fugint de la policia
Imatge d'arxiu de detenció dels Mossos d'Esquadra. | Cedida

 

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional han detingut aquest diumenge un home que era en cerca i captura des de l'any 2014, quan va ser condemnat a 15 anys de presó per agressions sexuals contra la seva filla de 7 anys, a l'Audiència Provincial de Barcelona. L'home ha estat detingut a la localitat gironina de Palafurgell.

 

La policia catalana informa en un comunicat que el 2015 es va crear un equip conjunt especial entre els grups de cerca de fugitius dels Mossos i de la Policia Nacional. Aquest equip seguia una sèrie de línies d'investigació i consideraven la possibilitat que l'agressor fos resident en un país estranger

 

No obstant això, l'any 2016 van obtenir informacions que el situaven a Catalunya. De fet, la seva imatge es va arribar a publicar durant uns mesos en el portal EU Most Wanted.

Quatre anys escapolint-se de la justícia

Durant aquests anys, els agents han dut a terme una anàlisi exhaustiu del cas per localitzar-lo. Aquest diumenge van desplaçar-se a Palafurgell, fins al domicili d'un familiar del fugitiu on els dos vivien. Segons han pogut saber, el detingut sortia al carrer en molt poques ocasions i sempre amb una sèrie de mesures de seguretat.

 

En aquest sentit, han pogut veure que el detingut portava ulleres, bufanda, gorra i s'havia deixat créixer la barba. Es tracta d'un home de 63 anys i nacionalitat espanyola que va estar un temps treballant a la Direcció General de Policia. Aquest diumenge el detingut passarà a disposició judicial, a La Bisbal d'Empordà.