Detingut un gestor de Santa Coloma per un frau a Hisenda d'uns 500.000 euros

Falsejava les dades dels seus clients i els oferia, en cas de rebre devolucions, repartir-se l'import al 50%

Els Mossos d'Esquadra han detingut el cap d'una gestoria de Santa Coloma
Els Mossos d'Esquadra han detingut el cap d'una gestoria de Santa Coloma | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir el responsable d’una gestoria de Santa Coloma de Gramenet que hauria comès un frau a Hisenda d’aproximadament uns 500.000 euros. L’home, un home de 49 anys i nacionalitat peruana, falsejava algunes de les dades dels seus clients per rebre diners de l’organisme estatal.

La investigació va començar l’any 2017. La policia catalana va trobar sospitós que alguns clients de la gestoria obrissin i tanquessin, en un breu espai de temps, comptes corrents simplement per rebre la devolució de la renda.  A més, van detectar que diferents persones sense cap relació entre elles tenien el mateix domicili.

 

Captava a clients potencials a través d’anuncis publicitaris

Els treballs policials van permetre esbrinar quina era la metodologia del detingut. El màxim responsable de l’assessoria provava de captar clients potencials a través d’anuncis publicitaris sobretot a través de les xarxes socials. Oferia aconseguir devolucions de l’IRPF de manera ràpida i fàcil, a canvi que es repartissin els imports al 50%. Utilitzava alguns esquers com dir que tenia un programa informàtic que agilitzava els estudis de viabilitat econòmica per aconseguit les devolucions.

L’objectiu de la gestoria era obtenir els certificats digitals dels clients i utilitzar-los com si fossin seus, arribant a obrir comptes en nou seu. A l’escorcoll es van de l’establiment es va intervenir una gran quantitat de documentació i dispositius informàtics que els Mossos d’Esquadra esperen que serveixi per provar els delictes dels quals se l’acusa.

la policia calcula que hi ha al voltant de 300 afectats
la policia calcula que hi ha al voltant de 300 afectats | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos calculen que poden haver més de 300 afectats

Els agents que han participat en la investigació consideren que les persones que s’han vist implicades involuntàriament pel frau ha estat de més de 300 persones.  L’import total defraudat a les arques públiques podria ser d’uns 500.000 euros.

El dispositiu policial es va dur a terme el passat 27 de novembre a Santa Coloma de Gramenet. Aquest va acabar amb la detenció del responsable de l’assessoria fiscal, acusat dels delictes d’estafa a la hisenda pública i falsificació documental. Per aquests fets va passar a disposició judicial el dia 29 de novembre i el jutge va dicta la seva llibertat obligant-lo a presentar-se cada setmana als jutjats.


Comentaris

envia el comentari