Detingut a Girona el membre d'una banda que regularitzava immigrants a canvi de diners

L'home formava part d'una organització amb 29 membres que actuaven en diversos punts de l'Estat captant persones estrangeres i empadronant-les a un poble d'Alacant

La Policia Nacional ha desmantellat la banda amb detencions per diverses províncies | España Diario

La Policia Nacional ha detingut a Girona el membre d'una banda dedicada a la regularització fraudulenta d'immigrants a canvis de diners. L'organització els donava un fals certificat d'empadronament de l'Ajuntament de Montforte del Cid, a Alacant. 

En total s'han produït un total de 29 detencions. Coordinada per la Comissaria Provincial d'Alacant, a més dels arrestos en aquesta província, en l'operació hi ha hagut 11 arrestos a Navarra, 5 a Saragossa i 2 a Àlaba, a més del produït a Catalunya, segons recollia 'El Diari de Girona'. 

 

Van detectar que utilitzaven adreces falses

La investigació es va iniciar fa tres mesos després que es detectés que diversos ciutadans magribins s'estaven empadronant a Monforte amb dades falses. La banda hauria ajudat almenys a 30 persones a obtenir la targeta de residència presentant un certificat històric d'empadronament on apareixia un domicili inexistent en aquesta població alacantina. 

Van detectar que hi havia una discordança amb la data d'expedició dels passaports presentats | Ministeri de l'Interior

Els agents encarregats del cas van detectar, en algunes de les sol·licituds, que la data d'expedició del passaport presentat era posterior a la realització del padró. En veure que els certificats si eren correctes i no estaven manipulats, van investigar la participació d'algun treballador de l'Ajuntament. Finalment, van poder comprovar que el funcionari investigat estava realitzant aquests certificats a través d'intermediaris. 

Et pot interessar: Condemnat a pagar 20.000 € després que el seu rottweiler mossegués un amic a Girona

Absolts dos acusats de tenir 4,3 quilos de marihuana a Girona

L'Audiència de Girona ha absolt dos acusats de tenir 4,3 quilos de marihuana a casa perquè considera que era per a «consum familiar». La sentència revoca la condemna dictada pel jutjat penal 2 de Girona i conclou que no ha quedat acreditat que els dos processats cultivessin les plantes amb la intenció de traficar.

A més, l'Audiència també anul·la la primera entrada i escorcoll que els Mossos d'Esquadra van fer a la masia i exposa que la policia va actuar amb «biaix racial» perquè el novembre del 2014 van entrar a la casa sense ordre judicial després de veure «una persona de color esperant davant d'una masia amb actitud normal i sense portar cap objecte del qual es pugui inferir voluntat delictiva».


Comentaris

envia el comentari