rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Detingut a les Illes Canàries un home acusat d'inicitar la violència gihadista per internet

La Guàrdia Civil creu que difonia a les xarxes continguts gihadistes i s'havia radicalitzat
Diversos agents de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu | EFE

 

Agents del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil han detingut a Las Palmas de Gran Canàries a L.A.A, de 31 anys, per la seva presumpta implicació en activitats de radicalització i difusió de propaganda gihadista incitant a la violència en xarxes socials del grup terrorista DAESH.

 

Segons informa el Ministeri de l'Interior en un comunicat, el detingut, de nacionalitat espanyola però nascut a Jordània, mostrava una intensa activitat en les xarxes socials difonent l'ideari terrorista, especialment el promulgat per Hamàs i Jubhat Fateh al-Xam –aquest últim abans conegut com front al-Nusra– i incitant a altres usuaris de la xarxa a la comissió de la realització d'una gihad violenta.

 

En el seu procés de radicalització havia passat de seguir i difondre continguts de grups terroristes gihadistes a fer una tasca activa de proselitisme publicant discursos radicals, segons les conclusions de la investigació.

 

Incitava a la violència des de les seves xarxes socials

Els investigadors van detectar l'activitat propagandística del detingut a l'agost de 2016 a través d'un perfil que utilitzava a Facebook en el qual, de manera explícita, es publicava propaganda gihadista mitjançant la divulgació de material videogràfic, en una primera fase, de suport a organitzacions terroristes i, en una segona, amb «clara incitació a la violència».

 

Va marxar a Alemanya i en tornar ha estat detingut

Al març de 2017 l'investigat va abandonar Espanya amb la seva dona i fills i es va assentar a Alemanya. Gràcies a la col·laboració internacional, la investigació va prosseguir i, en detectar novament la seva presència a l’Estat, es va procedir a la seva detenció, sota la batuta del Jutjat Central número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, pels fets imputats.

 

Els investigadors han procedit a l’escorcoll domiciliari del detingut on han recollit proves de la seva «intensa activitat» per aclarir completament els fets i els possibles contactes del detingut tant dins com fora d'Espanya. És la segona detenció aquesta setmana contra l'aparell de propanada gihadista a l'Estat espanyol.