Detingut l'inspector en cap de la comissaria de la policia espanyola de Mataró per revelació de secrets

S'ha iniciat un operatiu al barri de la Mina de matinada

Agents dels Mossos d'Esquadra al barri de la Mina | CME

Assumptes interns del Cos Nacional de Policia han detingut a l'inspector en cap de la comissaria de Mataró, Félix Riesco, per un delicte de descobriment i revelació de secrets. Riesco,  que ha sigut suspès, es troba ara mateix en llibertat amb càrrecs, tal com informa 'El País'. El cap de la Policia Nacional era, segons aquestes informacions, l'encarregat d'avisar a la Mina de totes les operacions sobre tràfic de drogues.

La detenció de Riesco és part d'una investigació paral·lela a la que s'ha iniciat aquest dilluns a la matinada, quan agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona, sota les directrius del jutjat d’instrucció número 4 de Badalona, han detingut el regidor d'Esports de Sant Adrià de Besòs, Juan Carlos Ramos, durant una investigació relacionada amb una organització criminal establerta al barri de la Mina, dedicada entre altres activitats il·legals a la comissió de delictes contra la salut pública. Fins al moment, s’han intervingut una quantitat important de diners, armes de foc, 162 kg de plantes i 15 kg de cabdells de marihuana, a l’espera del resultat que s’obtingui de les cinc entrades i escorcolls que s’han dut a terme en el marc d’aquest dispositiu. 

El cap de l'organització presumptament realitzava altres activitats delictives paral·leles, en las que haurien participat dos càrrecs públics, entre els quals el tercer tinent d'alcalde del PSC, Juan Carlos Ramos, i un altre pertanyent al Consorci de la Mina. El jutjat 4 de Badalona ha conclòs que la investigació no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti l'Ajuntament, l'alcalde, a algun partit polític ni a terceres persones diferents a les investigades. El secret de sumari del cas s'ha aixecat aquest dilluns i no es preveuen més escorcolls, imputacions o detencions, excepte les que es produeixin per circumstàncies sobrevingudes, han apuntat els Mossos.

Segons informa 'El País', la policia sospita que Ramos, veí de tota la vida de la Mina, era el contacte del Tío Cristina, un altre dels detinguts, ja que apareix en una de les trucades telefòniques intervingudes. Tot i així, el regidor no estaria implicat en el tràfic de droges d'aquesta operació que investiga el presumpte desviament de fons públics destinats a vigilàncies d'edificis oficials desocupats del Consorci de la Mina.


Comentaris

envia el comentari