Detingut un matrimoni a Barcelona per explotar sexualment a una dona

Els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Guàrdia Urbana, han detingut un matrimoni nigerià per transportar il·legalment des de Nigèria a una dona, amb la finalitat d'explotar-la sexualment sota amenaces de mort. S'acusa la parella d'un presumpte delicte de tràfic d'éssers humans amb la finalitat d'explotació sexual.

Segons el comunicat emès per la Guàrdia Urbana aquest diumenge, aquesta investigació es va iniciar a finals del 2017, quan van rebre l'avís que una dona nigeriana estava sent sexualment explotada a Barcelona per un matrimoni de la mateixa nacionalitat.

Tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual

La víctima va ser portada des de Nigèria amb el pretext d'aconseguir-li feina com a netejadora a l'Estat espanyol, ella va acceptar i la van transportar fins a la capital catalana: primer en vehicle des de Nigèria fins a Líbia, i després en pastera fins a Itàlia, des d'on va iniciar el viatge cap a Barcelona.

 

La dona ha explicat que «va haver de defensar-se d'agressions sexuals durant el seu trajecte fins a Barcelona». Quan va arribar a la ciutat, un home la va rebre i la va portar fins a un pis del districte de Nou Barris, on, l'endemà, la parella de l'home la va traslladar fins a la Rambla i li va dir que havia d'exercir la prostitució.

Durant una setmana es va negar a fer-ho, però li van dir que era l'única manera que tenia per pagar el seu viatge fins a Barcelona, que costava 25.000 euros, i l'amenaçaven amb «matar-la si no es prostituïa i pagava el deute». Per aquest motiu es va veure obligada a fer-ho i a entregar els diners que guanyava al matrimoni.

 

Els agents van detenir al matrimoni el dia 20 de març al seu pis de Nou Barris, i van passar a disposició judicial. El jutge ha decretat presó per la dona, que era qui amenaçava a la víctima i gestionava els diners, i llibertat amb càrrecs per l'home. Tot i això, la investigació segueix oberta.


Comentaris

envia el comentari