Els Mossos troben un home que va intentar matar-ne un altre i que ha viscut deu anys amagat de la policia

L'any 2008 va deixar ferit crític un home en una baralla entre gitanos al Port Olímpic | Tot aquest temps ha viscut amagat al pis de la seva germana, a Nou Barris

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 30 de maig un home, de nacionalitat espanyola, 33 anys i veí de Barcelona, que l’agost de l’any 2008 va participar en una baralla entre clans gitanos al Port Olímpic de Barcelona en el decurs de la qual va apunyalar repetidament un altre home i va fugir. Des de llavors, havia viscut amagat i escapolit de la policia. Els Mossos imputen a l’home un presumpte delicte de temptativa d’homicidi. Les lesions sofertes per la víctima eren d’extrema gravetat i aquest fet va comportar que l’haguessin d’operar d’urgència tot i que finalment va poder superar el postoperatori i es va recuperar de les lesions.

Després de fugir del lloc dels fets l’home ara detingut pels Mossos va buscar refugi i cobertura en l'etorn del seu clan gitano. L’autor de l’agressió ha estat escapolit de la justícia des d’aleshores i en crida i cerca per una ordre de l’Audiència Provincial de Barcelona. Durant aquests anys ha dut a terme una vida absolutament discreta, sense fer ús de cap servei públic i aixoplugat en els seus familiars i amics amb l’objectiu de passar desapercebut i així dificultar la seva localització per part de la policia. No només el buscava a policia, també altres clans gitanos volien trobar-lo.

Algú el va delatar

Aquesta situació va canviar fa prop d’un mes quan agents de la comissaria de Nou Barris van tenir accés a una informació segons la qual aquest home s’ocultava en un immoble d’aquest districte. Gent d'un altre clan gitano el van localitzar i ho van dir a la policia, que l'ha acabat caçant. Donat que es tractava d’una persona amb nombrosos antecedents i que podia anar armat els agents van fer-li un seguiment durant uns dies per determinar el millor moment per abordar la seva detenció amb seguretat.

El dia 30 de maig els agents van fer un seguiment policial del vehicle amb el qual circulava l’investigat. Quan es disposava a entrar al barri on s’amagava, a l’alçada del passeig d’Andreu Nin, els policies van aturar el cotxe i el van detenir. Es dona la circumstància que estava acompanyat d’un familiar que tenia pendents dues ordres judicials de detenció des de feia més de dos anys, motiu pel qual els agents també el van detenir.

La germana, clau per amagar-lo durant deu anys

La investigació ha acreditat que durant tots els anys que l’escapolit ha viscut en clandestinitat l’actuació de la seva germana ha estat clau per dificultar l’acció policial: feia tasques de seguretat i vigilància i li havia proporcionat casa seva com a lloc de residència. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.


Comentaris

envia el comentari