El detingut pel crim de Susqueda va traslladar els cossos amb caiac

Jordi Magentí es va intentar desfer dels cadàvers del joves enfonsant-los sota l'aigua
Última imatge de la parella
Última imatge de la parella | Cedida

La investigació sobre el doble crim de Susqueda conclou que el detingut, Jordi Magentí Gamell, va matar el Marc i la Paula al lloc on ell solia anar a pescar a una zona coneguda com la Rierica i, després, va traslladar els cossos amb caiac fins al punt del pantà on van aparèixer un mes després.

 

Els Mossos d'Esquadra creuen que es va intentar desfer dels cadàvers del joves enfonsant-los sota l'aigua i col·locant-los llast per allunyar sospites, perquè sabia que l'investigarien si els descobrien a la zona on anava pràcticament cada dia.

 

A través de gravacions d'imatges, declaracions de testimonis que van sentir els trets i de proves sonomètriques, han pogut determinar que el crim va passar entre les 11.21 i les 11.26 hores del 24 d'agost, el dia que la parella va desaparèixer.

La suma de proves situa l'arrestat al lloc on es va cometre el crim en aquella hora concreta. «És veritat que no hi ha prova directa, però tots els indicis apunten que només va poder ser ell», ha afirmat l'advocat de la família de les víctimes, Carles Monguilod.

 

Presó provisional sense fiança

El titular del jutjat d'instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners, que investiga la mort dels dos joves al pantà de Susqueda, va ordenar el passat 1 de març, presó provisional, comunicada i sense fiança per a Jordi Magentí Gamell, el detingut en relació a aquests fets. 

La causa està oberta per dos delictes d'assassinat. La presó provisional es va acordar per entendre que hi havia evident risc de fuga, possibilitat de reiteració delictiva i destrucció de proves.

 

Davant del jutge, Magentí va guardar silenci i només va respondre les preguntes de la defensa. Ho va fer per afirmar que era innocent i assegurar que no va comprar bitllets per marxar a Colòmbia —el país d'origen de la seva parella actual— el dia 28 de febrer amb la intenció de fugir. Comentaris

envia el comentari