rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

El detingut pel crim de Susqueda vol carregar ara els morts al seu fill

Jordi Magentí és el principal sospitós pels Mossos que no donen veracitat a la versió que explica ara des de la presó
Jordi Magentí, detingut pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

Jordi Magentí és pels Mossos l'assassí del Marc i la Paula, els dos joves que van ser trobats sense vida al pantà de Susqueda el mes de setembre de 2017. Pels investigadors de la policia catalana, de l'Àrea de Persones Desaparegudes, els que han portat al cas, no hi ha massa dubtes que va ser ell qui va disparar i matar els dos joves i també que va ser ell qui va moure els cadàvers per tirar-los a l'aigua esperant que no fossin trobats.

 

Ara, però, els Mossos tenen sobre la taula una nova versió del que va passar. Magentí quan va ingressar a la presó de Figueres després de ser detingut per la policia i quan encara no havien ni passat dues hores que era entre reixes va explicar una versió al company de cel·la però que els Mossos no acaben de veure clara.

 

«Confessió» al company de cel·la

Els primers dies a la presó es passen amb uns companys que són anomenats de «confiança», que ajuden als reus a instal·lar-se al centre, a conèixer les rutines, les instal·lacions... Magentí ja havia estat a la presó, però el procediment és el mateix.

A la cel·la va ser quan Jordi Magentí va començar a explicar la seva versió. I aquí és quan apareix un gir de guió de la història que fins al moment s'havia explicat i conegut. Segueix mantenint que ell no va fer res, però ara sí que accepta que va encobrir al seu fill, l'autor material de l'assassinat, segons ell.

 

Els dos estaven, segons el que va explicar al seu company de cel·la i els Mossos recullen en les diligències, regant una plantació de marihuana que el seu fill tenia a la zona del pantà i va ser en un moment que es va moure que va sentir les dues detonacions. No sap quin va ser el motiu pel qual el seu fill va disparar contra el Marc i la Paula però que quan va arribar va trobar-se la parella morta a terra.

 

Els Mossos no creuen a Magentí pare

Segons el pare, ell i el seu fill van moure els cossos, els van despullar, van posar pedres als cadàvers i els van llençar al riu esperant no ser trobats. Magentí va explicar que va ser ell qui va decidir el lloc on amagar-los, per complicar la feina de la policia.

Segons les informacions policials redactades per judicialitzar la declaració del company de cel·la de Magentí, els Mossos d'Esquadra donen veracitat a la història que explica el pres però creuen que la versió que explica el presumpte assassí del Marc i de la Paula és mentida i que només vol carregar els morts al seu fill. En el moment de l'assassinat les ubicacions per GPS que va rastrejar la policia situen a Magentí fill a 20 quilòmetres i a trenta minuts en cotxe.

 

Magentí va explicar també al seu company de cel·la que havia d'ajudar al seu fill i més després del que havia fet fa vint anys: matar la seva mare.

 

Moment del judici de Jordi després d'assassinar la seva dona | Cedida