Detingut per comprar amfetamines en farmàcies amb receptes falsificades

Se li imputen delictes d'apropiació indeguda, falsificació documental, furt i tràfic de drogues
Imatge del material requisat pels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra.

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut a un home a Sabadell (Barcelona) com a presumpte autor dels delictes d'apropiació indeguda, falsificació documental, furt i tràfic de drogues després d'haver falsificat receptes mèdiques per comprar medicaments amfetamínics. El detingut va aconseguir un homòleg de segells mèdics i cinc talonaris de receptes amb els quals comprava un gran volum de amfetamínics en diverses farmàcies del Vallès (Barcelona), ha informat aquest diumenge la policia catalana.

 

Els Mossos han estat alertats que s'havien utilitzat receptes aparentment falses per aconseguir medicaments amfetamínics en diverses farmàcies de Sabadell, per la qual cosa es va procedir a investigar els timbres que constaven en les receptes i van comprovar que els metges als que pertanyien havien denunciat la seva sostracció. Els agents han demanat una relació de les receptes en les que constaven els segells robats i dels talonaris de receptes, així com un llistat de les farmàcies en les quals s'havia expedit aquest medicament, inclòs a la llista de substàncies psicòtropes del conveni de drogues il·legals de l'ONU de 1971.

 

Amb aquestes dades, els investigadors han xifrat en 313 caixes d'aquest medicament les que havien estat adquirides fraudulentament en diverses farmàcies de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental, utilitzant diferents noms. Les indagacions van portar a identificar a un home, de 47 anys i amb antecedents, que havia acudit a totes elles, pel que es va fer un registre a casa seva, on es van trobar dos timbres amb les dades dels metges, 45 receptes segellades amb dades d'altres persones, 47 receptes en blanc, cinc talonaris de receptes, tres targetes sanitàries i vuit blísters amb el medicament, pel que ha estat detingut al moment. L'arrestat va passar a disposició judicial divendres i el jutge ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.