Detingut un ramader de Lliçà d'Amunt per maltractament animal

A la granja del detingut es van localitzar més de 40 ovelles i cabres mortes, així com animals amb greus problemes de desnutrició

Cabra en estat de descomposició localitzada a la granja
Cabra en estat de descomposició localitzada a la granja | Mossos

El propietari d'un ramat d'ovelles i cabres de Lliçà d'Amunt ha estat detingut per un delicte de maltractament animal, contra la salut pública i contra els recursos naturals. A les instal·lacions es van localitzar 40 cadàvers d'ovelles i cabres en diferents estats de descomposició que convivien amb la resta del ramat, que també presentava signes de desnutrició severs.

 

L'actuació, que es va portar a terme el passat 6 de març, va ser fruit de la coordinació dels Mossos d'Esquadra i el Departament de Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Ramat de la granja intervinguda
Ramat de la granja intervinguda | Mossos
 

Operació judicial i policial

La investigació es va iniciar arran de la localització d'unes ovelles mortes al voltant de la granja, els cadàvers de les quals no s'estaven gestionant de manera adequada. Malgrat les sancions administratives i els avisos dels Mossos, que van intentar reconduir l'actitud del ramader donant-li alternatives per tal que mantingués els animals en condicions adequades, el problema no es va solucionar.

 

Davant d'aquesta situació. El Govern va decidir denunciar els fets a la Fiscalia, que, donada la gravetat dels fets, el Jutjat d'instrucció va autoritzar el decomís de tot el ramat i dels altres animals domèstics de la granja. En l'acció van participar més de 30 efectius, entre policies, agents rurals, veterinaris i tècnics del DARP, així com la col·laboració de diferents associacions animalistes.

Animal en estat de descomposició localitzat a la granja
Animal en estat de descomposició localitzat a la granja | Mossos

 

Problemes de nutrició i higiene

Es van trobar un gran nombre de cadàvers soterrats entre els purins, que arribaven a tenir una alçada d'un metre de gruix cobrint una extensió de 800 metres quadrats de terreny. A l'exterior de les instal·lacions s'amuntegaven uns 200 metres quadrats de purins on es barrejaven esquelets i cossos en descomposició.

 

La resta d'animals presentaven greus problemes de desnutrició i coixesa provocats per la manca d'higiene, així com problemes cutanis de falta de llama a causa de malalties parasitàries a les manques alimentàries.

 

El propietari i el seu pare van ser detinguts pels Mossos aquell mateix dia per intentar agredir als Mossos quan aquests es disposaven a fer entrega de la interlocutòria judicial.


Comentaris

envia el comentari