Detingut un regidor de Portbou després d'un incident en un pàrquing municipal

Dos agents de la Guàrdia Civil l'han detingut per no voler-se indentificar després de posar pau en un enfrontament entre els treballadors del pàrquing i un ciutadà

El regidor, detingut per un agent de la Guàrdia Civil de Portbou.
El regidor, detingut per un agent de la Guàrdia Civil de Portbou. | Vídeo Ser Catalunya

La Guàrdia Civil ha detingut durant unes hores, aquest dissabte, 7 de juliol, el regidor de Seguretat de Portbou, a la comarca de l'Alt Empordà, Francisco Abalos. El motiu de l'arrest ha estat la negativa del regidor a identificar-se quan els agents de la caserna del municipi li van requerir, tal com han explicat fonts de la policia.

Tal com avança SER Catalunya, que ha publicat també el vídeo del moment que el regidor és emmanillat per dos agents de la Guàrdia Civil, Abalos intentava calmar els ànims en una discussió entre el client d'un pàrquing i dos treballadors aquest dissabte.

Kiki, el sobrenom del regidor detingut

El regidor va intentar posar pau i aleshores van arribar els agents que li van demanar que s'identifiqués. El regidor s'hi va negar al·legant que els policies ja sabien qui era ell, i de fet, l'havien cridat pel seu sobrenom, 'Kiki', que és com se'l coneix al poble. Portbou és un municipi prou petit, tothom es coneix, i els agents, segons assegura Abalos, també el coneixien.

Segons SER Catalunya, els dos agents de la Guàrdia Civil també van voler fotografiar els carnets d'identitat dels treballadors del pàrquing municipi, fet que el regidor s'hi va negar i va demanar que la Guàrdia Civil peticiones les dades dels treballadors municipals a l'Ajuntament.

Emmanillat per l'esquena i portat a la caserna de la Guàrdia Civil

Davant de l'actitud d'Abalos, un dels agents el va emmanillar per l'esquena i se'l va emportar a la comissaria situada a pocs metres del lloc de la discussió. Abans l'havien arrossegat uns quants metres abans de poder-lo detenir. Poques hores després se'l va posar en llibertat, tot i que se li imputa un delicte de resistència a l'autoritat i un altre de desobediència. L'home haurà de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit. Francisco Abalos va ser el cap de llista de la formació Candidatura Local de Portbou -llista blanca del PSC—, actualment està jubilat i havia estat durant 38 anys agent de la Policia Nacional. És regidor de Seguretat i de Mercats del govern municipal.


Comentaris

envia el comentari