Imatge de dos policies dels Mosso d'Esquadra

Detingut el responsable d'un cultiu de marihuana amb 233 plantes en un mas d'Esponellà

També hi havia 150 branques assecant-se i 3 kg de cabdells secs

Enxampen al propietari d'un cultiu amb 233 plantes de marihuana en un mas d'Espornellà, al Pla de l'Estany. Els Mossos d'Esquadra han desmantellat la plantació i n'han detingut el responsable.

A part de la plantació, dins el mas la policia també hi va trobar 150 branques assecant-se i 3 kg de cabdells secs de marihuana. L'home, de 25 anys, va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

La companyia elèctrica va avisar als Mossos

L'empresa elèctrica que regulava la llum de la finca, situada al Pla de Martís, va ser qui va donar l'avís a la policia. L'elevat consum elèctric va fer sospitar la companyia, que va començar a especular que hi podria haver una plantació amagada.

La detenció del propietari es va produir aquest dilluns. Els Mossos d'Esquadra es van adreçar a la carretera GIP-5121 i després van seguir per un camí de terra fins a arribar al mas, amb una construcció aïllada. Un cop a la finca, els agents van notar una forta olor de marihuana des de l'exterior.

233 plantes de marihuana

Quan van entrar a l'interior del mas, els Mossos van localitzar i detenir el propietari del cultiu. En registrar l'espai, els agents van trobar-hi 233 plantes de marihuana, 150 branques en procés d'assecament i 3 quilos de cabdells secs.

Dins el mas s'hi diferenciaven dos espais: tres estances on hi havia distribuït el cànnabis i un petit habitatge que disposava d'una habitació, terrassa i garatge.

En el desmantellament, els Mossos també van requisar tot el material utilitzat per al cultiu de la droga. Hi van trobar làmpades, ventiladors, termòstats, tubs d'extracció, aires condicionats, testos, ampolles de gas propà, splits, deshumidificadors i una peladora de marihuana.

L'arrestat, sense antecedents, serà citat pròximament per declarar davant de l'autoritat judicial competent.

Localitzen un cultiu amb 600 plantes a Roses

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar, a principis d'octubre, una plantació de marihuana dins una casa familiar a Roses, a l'Alt Empordà.

El cultiu de 600 plantes estava amagat en un habitacle de la urbanització Els Grecs. La casa estava totalment equipada per acollir una plantació extensa. La plantació va ser descoberta per la Policia Local de Roses durant una actuació del cos.