IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detingut gràcies al veïns per intentar robar en una farmàcia a Girona

El grup de Whatsapp que comparteixen representants veïnals i agents de la policia municipal va ser clau per poder arrestar al lladre

La coordinació veïnal del barri gironí de Sant Narcís va ser clau per detenir a l'home
La coordinació veïnal del barri gironí de Sant Narcís va ser clau per detenir l'home | Twitter (@pmgirona)

Un representant veïnal del barri gironí de Sant Narcís alertava a les 12.42 hores del passat diumenge, en el grup de Whatsapp de seguretat, de la presència d'un home que actuava de forma sospitosa al davant d'una farmàcia. Al mateix temps, segons informa 'Diari de Girona', l'establiment també va advertir al xat sobre l'individu.

Pocs minuts després, des d'una altra farmàcia situada a l'avinguda de Sant Narcís, es comunicava que un home havia entrat armat amb un ganivet amb la intenció de robar, però en veure que la dependenta anava a trucar a la policia, va fugir.

El grup de Whatsapp de la taula de seguretat va ser l'element clau per poder localitzar al lladre | Cedida

 

El grup de Whatsapp, clau en la detenció

Així doncs, els veïns van enviar la descripció del lladre al grup de Whatsapp de la taula de seguretat que comparteixen representants veïnals i agents de la policia municipal. Els agents de paisà van localitzar ràpidament a l'home, que es tapava la cara amb un casc. Un cop es va adonar de la situació en què es trobava, el lladre va amagar l'arma blanca a sota d'un contenidor ,però els agents la van poder localitzar. A les 12.58 hores, només setze minuts després de l'avís per Whatsapp, l'home estava detingut acusat de l'intent de robatori. 

La funció d'aquests grups de Whatsapp és que els representants veïnals autoritzats comparteixin informació vinculada a temes que estiguin estricament relacionats a la seguretat del barri en qüestió, per tal de poder avisar a la policia. Aquesta difusió es fa a partir de les alertes que altres residents del veïnat fan als representants.

Els números de telèfon dels representants es van difondre a tots els veïns a través de cartells que es van penjar als portals dels edificis de cada barri. En aquest cas, la detenció va resultar un èxit gràcies al fet que algú va avisar un membre autoritzat del grup de Whatsapp i aquest ho va difondre per tal que arribés a la policia. 


Comentaris

envia el comentari