Detingut a Tarragona per assetjar sexualment nenes menors a través d'Internet

S'han detingut un total de vuit persones, una de les quals a Tarragona

Imatge d'arxiu d'una detenció de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'una detenció de la Policia Nacional | Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut vuit persones, i n'investiguen una altra menor d'edat, arreu de l'Estat, per assetjar sexualment nenes menors d'edat a través d'Internet. Les detencions s'han dut a terme a diferents províncies, entre les quals Tarragona, on s'ha detingut un dels acusats. A més, també s'han detingut persones a Tenerife, Ciudad Real, Badajoz, Madrid i València.

Segons ha informat la Policia Nacionalels arrestats estan vinculats entre ells per una de les víctimes una menor de 13 anys a la qual tots ells assetjaven. L'adolescent havia penjat diverses imatges de la seva cara i cos en postures suggerents a les xarxes socials. Això va provocar que pedòfils contactessin amb ella per obtenir més material sexual i, fins i tot, quedar amb ella per mantenir-hi relacions. Un dels investigats ha sigut detingut dues vegades durant la investigació per reincidir en les seves accions delictives. A més, un altre va aconseguir abusar sexualment de la menor, ja que vivia a pocs quilòmetres de la víctima.

Una oferta falsa a les xarxes socials buscava models de llenceria menors d'edat

La investigació es va iniciar gràcies a la informació rebuda a través el correu electrònic denuncias.pornografia.infantil@policia.es que la Policia Nacional posa a disposició dels ciutadans perquè puguin comunicar, sempre de manera anònima, els fets o situacions presumptament delictius que posin en perill el menor en l'ús de les noves tecnologies.

El procés va començar l'abril del 2017, quan els agents van rebre el missatge d'una mare que els alertava del contacte de la seva filla, a través d'una coneguda xara social, amb una persona que deia que tenia una agència de models. Els agents van comprovar l'existència d'un perfil que s'anunciava com una marca de llenceria femenina que buscava noies, menors d'edat, que volguessin ser models. 

L'oferta es repetia en diverses xarxes socials. La Policia va investigar l'origen dels anuncis i van poder localitzar un sospitós, resident a la comunitat de Madrid, amb nombrosos antecedents. Finalment van poder localitzar un total de vuit víctimes d'entre 12 i 16 anys en diverses províncies.


Comentaris

envia el comentari