menors

Detingut el primer tinent d'alcalde de Matet, al País Valencià, per abús de menors

L'Ajuntament de Matet ha iniciat els tràmits per a retirar-li les competències

La Guàrdia Civil de Castelló ha detingut al primer tinent d'alcalde de la localitat de Matet, Antonio Bort, com a presumpte autor d'un delicte d'abús a menors. Davant d'este fet,  l'Ajuntament  de la xicoteta població de l'Alt Palància, que a penes arriba als cent habitants, ha fet públic un comunicat.

El document afirma que el consistori ha decidit revocar-li les seues competències com a primer tinent d'alcalde «per la comissió d'un presumpte delicte totalment alié a este consistori». La decisió, que se va prendre a través d'un decret d'Alcaldia,  «pretén vetlar pels interessos de la població i garantir que els fets ocorreguts no interferisquen en el bon funcionament de l'administració local», explica el comunicat oficial.

Les seves competències seran assumides per l'alcaldessa

El text també apunta que  el regidor és «independent elegit en llistes obertes el passat 26 de maig», tot i que anava en les llistes del PP. Ara, les seues competències seran assumides per l'alcaldessa, Rosa María Guillermo (PP), i pel segon tinent d'alcalde. La resolució serà comunicada al regidor, actualment en la presó, per a que l'accepte i serà aprovada pel consistori de Matet en la primera sessió de ple que se celebre.

«Des de l'Ajuntament de Matet manifesten el seu respecte per esta actuació de la Justícia i a la presumpció d'innocència i, encara que el regidor mereix el respecte i suport del poble,  l'anunci de la seua detenció ha provocat consternació en el municipi, per la qual cosa fan indispensables estes mesures», asseguren des del consistori.

Fonts del PP han explicat que quan el regidor detingut accepte la revocació de les seues competències,  serà nomenat regidor el representant socialista, ja que és el següent edil que més vots va conseguir  en les passades eleccions municipals.

La Guàrdia Civil  ha confirmat l'ingrés en la presó del detingut  i la Subdelegació de Govern ha incidit en què el cas està judicialitzat i ha concretat que es va iniciar arran d'una denúncia per un suposat delicte sexual.

També et pot interessar...