Hospital de Palamós

Detingut un treballador de l'Hospital de Palamós per abusar sexualment d'una pacient

El presumpte agressor és un treballador del centre de 34 anys

Succés esgarrifós al Baix Empordà. Un treballador de l'Hospital de Palamós ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra per presumptament haver abusat sexualment d'una pacient que es trobava ingressada al centre hospitalari en estat molt dèbil. En el moment dels fets, la noia estava en observació al servei d'Urgències del complex.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un zelador de l'hospital de Palamós per abusar sexualment d'una pacient. Tal com avança el Diari de Girona, es tracta d'un home de 34 anys el qual, segons les primeres informacions, no registrava antecedents previs. 

Els fets van passar el 31 d'agost quan una noia de 24 anys estava en observació al servei d'Urgències del centre comarcal. La jove estava molt dèbil i mentre estava estirada, va notar com un treballador del centre, un zelador, li feia tocaments a través de la roba. Per aquest motiu, la noia va decidir denunciar-lo als Mossos d'Esquadra.

Els agents van detenir-lo l'endemà, dijous 1 de setembre, i van deixar la detenció sense efecte el divendres després que declarés amb un advocat a la comissaria de la Bisbal d'Empordà. La reacció de l'hospital no s'ha fet esperar i ja ha obert un expedient informatiu al zelador.

▶️ El vídeo de la setmana

El treballador està de baixa mèdica

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han informat que el professional no està treballant actualment en el centre perquè es troba de baixa mèdica. Mentrestant, però, s'està recopilant la informació necessària per a l'expedient informatiu intern que determinarà els fets.

De fet, el centre assegura que quan l'1 de setembre la noia va avisar al servei d'urgències que havia patit un abús sexual, es va informar la direcció i van oferir-li fer una denúncia als Mossos d'Esquadra. Quan la jove va accedir-hi, el centre va trucar a la policia i els agents es van desplaçar fins a l'hospital.

En aquest sentit, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) assegura que en tot moment ha col·laborat en la recopilació d'informació i en la identificació del treballador, al mateix temps que s'acompanyava emocionalment a la pacient.

En paral·lel, l'home ja està en llibertat, però pròximament haurà de comparèixer davant d'un jutge perquè presti declaració.