Detingut un agent d'assegurances per estafar més de 100.000 euros a gairebé 200 persones

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Castellbisbal de 43 anys com a presumpte autor dels delictes d'estafa continuada i apropiació indeguda

Detingut un agent d'assegurances per estafar més de 100.000 euros a gairebé 200 persones. | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut un agent d'assegurances de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Castellbisbal (Barcelona), com a presumpte autor dels delictes d'estafa continuada i apropiació indeguda en descobrir que havia estafat més de 100.000 euros a uns 200 clients. La investigació es va iniciar arran d’una denúncia d’estafa presentada davant la Policia Local de Sant Andreu de la Barca a principis del mes de novembre de l’any passat. Paral·lelament, la companyia d’assegurances va denunciar els fets en un Jutjat d’Instrucció de Martorell després que diversos clients hi contactessin per comunicar una incidència i no constés cap pòlissa d'assegurances contractada vigent, malgrat que tenien un número de pòlissa assignat i fins i tot el rebut oficial de l'asseguradora, ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

Els agents van certificar que un corredor que representava de forma legal la companyia oferia un descompte en l'import de l'assegurança als clients si la pagaven en metàl·lic i els lliurava un rebut oficial de la suposada pòlissa contractada. En realitat, el detingut s'apropiava dels diners en metàl·lic i, després de donar d'alta provisionalment l'assegurança, després l'anul·lava i deixava les víctimes desemparades. A més, l'agent d'assegurances utilitzava els comptes bancaris d'una dotzena de familiars seus sense el seu consentiment, alguns d'ells ja morts, per obrir i tancar pòlisses fictícies que els seus clients havien pagat en metàl·lic, motiu pel qual inicialment la Policia va detenir també el seu pare, la seva germana i la seva dona.

Després d'una primera detenció el passat mes de desembre, l'agent d'assegurances va continuar cometent el mateix tipus d'estafes però amb pòlisses de dues companyies diferents, fets pels quals va ser detingut de nou a final de febrer, quedant en llibertat després de declarar davant el jutge. La primera i principal companyia perjudicada reconeix més de 100.000 euros estafats i ha compensat 167 víctimes, algunes de les quals encara no han denunciat els fets, per un import total de 40.870,47 euros.


Comentaris

envia el comentari