Detingut un funcionari de presons i diversos presos per introduir droga a Brians 2

El grup criminal es dedicava amb traficar amb haixix i heroïna

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a entrar haixix i heroïna al centre penitenciari de Brians 2 i han detingut sis persones, entre les quals hi ha un funcionari de presons. Els arrestats –cinc homes i una dona- tenen entre 22 i 40 anys i són de nacionalitat espanyola, peruana i algeriana, a més de tres de nacionalitat marroquina. La investigació es va iniciar el mes de febrer passat després que el centre detectés diverses irregularitats i avisés la Direcció General dels Serveis Penitenciaris. En aquella ocasió, es va detenir un treballador extern que havia introduït 800 grams d’haixix. L’operació ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 5 de Martorell. A més, es van fer dues entrades i escorcolls a l’Hospitalet de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia i a cinc cel·les de la presó, segons han informat fonts policials.

 

El grup estava format pel funcionari de presons, diversos interns i persones externes a Brians 2. Per entrar la droga, hi havia un subministrador de la droga que era l’encarregat d’abastir de droga als reclusos, i per això li calia la col·laboració d’un altre dels arrestats que actuava com a intermediari i que detectava interns que estiguessin interessats en adquirir la droga dins del centre.

 

Si l’acord tirava endavant, l’intermediari facilitava el compte corrent a un familiar de l’intern perquè fes un ingrés amb la quantitat acordada i posteriorment se’l citava a fora del centre perquè s’introduís la droga a les cavitats corporals aprofitant una visita o un vis a vis. Un altre mètode per entrar la droga era que els interns amb permís de cap de setmana ingerissin haixix per via oral i el recuperessin després d’anar al lavabo ja a dins del centre de nou.

 

En el decurs de la investigació els funcionaris de la presó van detectar la noia arrestada posteriorment quan intentava introduir heroïna ja que tenia programat un vis a vis. També van detectar dos reclusos que volien introduir haixix aprofitant que havien gaudit d’un permís de cap de setmana. A més d’entrar haixix i heroïna a l’interior del centre, els integrants del grup també hi introduïen telèfons mòbils de petites dimensions als reclusos.

 

Finalment, el 4 d’octubre es va fer un dispositiu policial amb dues entrades i registres a l’Hospitalet de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia i en cinc cel·les penitenciàries. En total, hi ha deu interns investigats. Els agents hi van intervenir ordinadors, telèfons mòbils, més de dos quilos i mig d’haixix, diversos blocs de notes amb anotacions i llistats de comades, a més de 5.000 euros en efectiu.

Comentaris