ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

Detingut un home a Santa Coloma de Farners per finançar el grup terrorista Daesh

L'arrestat té 43 anys i és de nacionalitat marroquina

La Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres a Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva, un marroquí de 43 anys, el nom del qual respon a les inicials M.I.J., per finançar al grup terrorista Estat Islàmic (EI o Daesh). La detenció s'ha produït a Santa Coloma de Farners i no a Arbúcies com en un primer moment havia informat el Ministeri de l'Interior. Segons el Ministeri, el detingut era investigat per participar, al costat de dos dels seus germans detinguts al juliol de l'any passat, en una trama organitzada que feia arribar diners a combatents desplaçats a la zona de conflicte sirià-iraquià a través d'agències d'enviament de fons.

  

  

  

El sospitós ha estat detingut en un pis situat a la plaça de l'Església de la localitat, on s'ha desplegat un ampli operatiu de la Guàrdia Civil. La presència d'un membre de la família en zona de conflicte va motivar que la resta dels germans organitzés una trama per recaptar fons i fer-los-hi arribar fins a Síria. Van organitzar una trama complexa, en la qual cadascun tenia un paper específic, i van adoptar mesures de seguretat.

A través d'una complexa xarxa d'intermediaris, els integrants del grup desarticulat pretenien burlar els mecanismes de control perquè els diners arribés als seus destinataris finals sense despertar sospites. L'operació, que s'ha desenvolupat sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, i va començar a principis de 2016 quan els investigadors van detectar una operativa d'enviament de fons a combatents enrolats en les files del Daesh. Els sospitosos utilitzaven diverses identitats i intermediaris i limitaven els enviaments a quanties que no cridessin l'atenció, i així van aconseguir fer arribar els diners a Síria. Per a aquesta operació s'ha comptat amb la col·laboració de l'Oficina Europea de Policia (Europol), que ha desplaçat una Oficina Mòbil per col·laborar amb els investigadors en l'anàlisi en temps real de les dades obtingudes.


Comentaris

envia el comentari