Detingut un menor per donar una dosi mortal d'èxtasi a una amiga a València

Els fets van tenir lloc mentre tots dos es trobaven de festa a una discoteca

La jove va consumir una pastilla d'èxtasi amb el triple de principi actiu de la dosi usual | Cedida

Un menor de 16 anys, resident al municipi valencià de Sueca, ha estat acusat de provocar la mort d'una jove de 17 anys. Segons la Guàrdia Civil, el menor hauria facilitat a la noia una pastilla d'èxtasi que va provocar-li la mort dies després. El detingut està acusat d'un delicte de tràfic de drogues i d'un altre d'homicidi per imprudència. La víctima va morir després de passar tres dies hospitalitzada i completament sedada a l'UCI de l'Hospital de la Ribera a Alzira. Els fets van tenir lloc durant la matinada del 21 de gener mentre tots dos estaven de festa a una discoteca de la capital de la Ribera Baixa.

Segons ha pogut saber ‘Levante. EL Mercantil Valenciano’ la noia hauria pres dues pastilles d'un èxtasi molt potent sobre el qual ja existia un avís des del passat estiu. Les pastilles en qüestió es comercialitzen sota el nom de 'Music On' i contenen 400 mg de metilendioximetamfetamina (MDMA), el triple del que sol tenir un comprimit estàndard. La noia va prendre les pastilles cap a les tres de la matinada mentre es trobava de festa a l'interior d'una discoteca. Poc després d'ingerir l'èxtasi, la menor va començar a trobar-se malament i fins i tot va vomitar al costat d'uns altaveus. Tot seguit va perdre la consciència i el personal de seguretat del local va trucar el 112 demanant atenció mèdica urgent.


La noia va ser traslladada d'urgència al centre hospitalari i va ingressar a la unitat de cures intensives. Després de 72 hores ingressada, en què se la va diagnosticar amb uns nivells molt elevats de MDMA en sang, a les cinc de la matinada del dimarts 24 de gener moria a causa d'una fallada multiorgànica. Segons els metges, tenia els ronyons i el fetge completament destrossats.

Després de la defunció de la jove, la Guàrdia Civil de Sueca va començar una investigació policial per trobar el distribuïdor de la droga. Van rastrejar el pas de la menor pel local i van donar amb diversos amics que van declarar haver estat amb ella a l'interior. D'aquesta manera van descobrir la identitat del presumpte culpable, un noi de 16 anys sense antecedents que va ser detingut al seu domicili de Paterna. Els agents van trobar certa quantitat de marihuana a l'interior de l'habitatge.


Comentaris

envia el comentari