ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya supera els 31.000 morts per Covid-19 amb 130 les últimes 24 hores

Detingut per triplicar la taxa d'alcoholèmia a l'A-2 a Esparreguera

El conductor, que va donar un resultat de 0,83 mg/l per aire expirat, va topar contra la tanca de separació de la via i no va activar ni els llums d'emergència ni va posar els triangles obligatoris

Imatge del vehicle després de topar contra la tanca
Imatge del vehicle després de topar contra la tanca | Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir, aquest dissabte 2 de setembre, un conductor per triplicar la taxa d'alcoholèmia i no senyalitzar correctament un accident a l’A-2, a l’altura d’Esparreguera, al Baix Llobregat. El detingut de 23 anys, de nacionalitat boliviana i veí de Cornellà de Llobregat, està acusat de dos delictes de conducció sota els efectes de l’alcohol i originar un greu risc per a la circulació.  

Els fets es van produir al voltant de les tres de la matinada del dissabte. Va ser llavors quan l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de la Regió Policial Metropolitana Sud va rebre un avís sobre un vehicle aturat a l’A-2 en sentit Lleida, dins el terme municipal d’Esparreguera.

Va topar contra la tanca i no ho va senyalitzar

Dues dotacions de la comissaria de Martorell i una altra de l’ART es van desplaçar al lloc dels fets. Allà hi van trobar una furgoneta al carril esquerre amb senyals d’haver patit un accident. El vehicle estava aturat sense cap dels senyals obligatoris en cas d’accident: totes les llums, i en especial les d’emergència, estaven apagades i no estaven col·locats els triangles de senyalització de perill.   

Imatge dels efectes de les topades al vehicle
Imatge en detall dels efectes de les topades al vehicle | Mossos d'Esquadra

 

El conductor del vehicle es trobava allà mateix sense que haver resultat ferit tot i les múltiples topades contra la tanca de separació de la via. Els agents van detectar desperfectes al llarg de 200 metres de la tanca.

Va donar positiu amb 0,83 mg/l en aire expirat

Veient que el jove mostrava clars símptomes d’haver consumit begudes alcohòliques, els agents van sotmetre’l a la prova d’alcoholèmia. El conductor va donar positiu amb una taxa de 0,83 mg/l en aire expirat. Aquest resultat triplica la taxa legal que és de 0,25 mg/l i és una infracció contra la seguretat viària de tipus penal.

Imatge frontal de la furgoneta accidentada
Imatge frontal de la furgoneta accidentada | Mossos d'Esquadra

 

El conductor va ser informat pels Mossos de l’obertura de diligències penals i de la seva obligació de presentar-se al jutjat per ser sotmès a un judici ràpid, acusat dels delictes conducció sota els efectes de l’alcohol i originar un greu risc per a la circulació. El fet que aquest digués diversos cops que no es presentaria davant el jutge, va obligar els agents a detenir-lo per assegurar la seva presència en els tribunals.


Comentaris

envia el comentari