Detenen dos passatgers a l'aeroport del Prat amb 15,536 quilograms de cocaïna

Es tracta d'un home i d'una dona de nacionalitat peruana

Imatge dels refrescos dissolubles on els detinguts amagaven la cocaïna.
Imatge dels refrescos dissolubles on els detinguts amagaven la cocaïna. | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va detenir el passat 20 de juny dos passatges de nacionalitat peruana a l’Aeroport de Barcelona – El Prat després que intentessin entrar al país amb 15,536 quilograms de cocaïna.

Segons han informat fonts del cos policial en un comunicat, els agents van revisar l’equipatge d’aquests dos passatgers, un home de 45 anys i d’una dona de 27, i van descobrir diverses bosses amb una substància blanca en forma de pols, amagades a l’interior de diverses peces de roba.

Amagada en bosses de refresc dissoluble

Tanmateix, els agents van trobar bosses de refresc en pols dissoluble en aigua a les quals havien substituït el producte original per la substància estupefaent. 

Així doncs, i després d’analitzar la substància amb els reactius corresponents, els agents van comprovar com els resultats donaven positius en cocaïna amb un pes total de 15,536 quilograms. Com a conseqüència, la parella va ser detinguda i ja han passat a disposició judicial.

Un cas similar 24 h hores després

En aquest sentit, cal recordar un cas similar del passat 21 de juny, quan la Policia Nacional va detenir dues dones de nacionalitat russa amb 11 quilograms de cocaïna repartides en quatre maletes. 

Segons va informar la policia espanyola, els fets van tenir lloc mentre els agents estaven realitzant un dels seus quotidians controls als anomenats «vols calents» que arribaven a l’Aeroport del Prat.

Va ser llavors quan els agents es van fixar en les dues dones de mitjan edat, procedents de Cali, a Colòmbia, les quals fingien ser turistes, ja que, segons asseguren, el seu notable estat de nerviosisme els va cridar l’atenció.

Així doncs, i en el registre de les dues maletes que cadascuna portava, els agents van trobar un total de 32 planxes farcides d'una substància de color blanc, amb un pes total d'11 quilos, que va resultar tractar-se de cocaïna una vegada aplicats els reactius «drogo test».


Comentaris

envia el comentari