Detinguts per assaltar una casa i immobilitzar la propietària a l'Alt Urgell

Un veí va veure moviments estranys a l'habitatge i va poder alertar a un fill de la dona que va evitar que els lladres fugissin barrant-los el pas amb el seu cotxe

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a quatre homes per haver assaltat una casa per entrar a robar en el municipi de Montferrer i Castellbò, a la comarca de l’Alt Urgell. Els fets es van produir exactament en el nucli de Santa Creu a primera hora del matí d’aquest dimarts 2 d’octubre. Els lladres van entrar en un domicili i van immobilitzar la propietària.

Concretament, els detinguts, que anaven encaputxats, van aprofitar que el marit de la dona havia marxat per cometre el delicte. Van entrar per la força a l’edifici  i van sorprendre la víctima dormint. Li van lligar les mans i els peus al llit i van tallar el cable telefònic. Un cop la van tenir immobilitzada, van fugir enduent-se un armari armer.

Un veí va detectar moviments estranys i va alertar el fill de la dona

Tot i que van intentar escapar, l’acció d’un veí i del fill de la propietària va evitar que  es produís la fugida. Mentre els lladres eren dins de la casa, el veí va detectar algun moviment estrany i, prenent una decisió que va ser clau, va avisar al fill de la dona que es va desplaçar a l’habitatge amb el seu cotxe.

Aquest va arribar en el precís instant en el qual els quatre homes es disposaven a abandonar la zona. Acompanyat del seu pare, va fer una maniobra amb el vehicle que els va barrar el pas. Aquest fet va donar el temps suficient a la policia catalana a anar al lloc dels fets. Un cop allà, diversos agents dels Mossos d’Esquadra van procedir a detenir els quatre implicats en l’assalt i van poder tornar l'armari armer als seus propietaris. 

 

Acusats per un delicte de robatori amb violència i intimidació

El cos policial ha obert una investigació per provar la participació dels arrestats en els actes delictius. Els quatre homes, tres de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat estrangera, estan acusats de ser els presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. Estan pendents de passar a disposició judicial els pròxims dies. 

Localitzen un boletaire desaparegut a l'Alt Urgell

Després d'una recerca de més de 3 dies, el passat 22 de setembre va ser localitzat un boletaire que havia desaparegut a la població de Fígols i Alinyà. L'home de 70 anys es va separar del seu company amb qui havia sortit a recollir bolets. Va ser un altre boletaire qui va trobar-lo quan caminava  per la zona de la Rosa D'Odèn.


Comentaris

envia el comentari