Detinguts quatre membres d’una banda criminal que actuava a La Selva

El grup de lladres ha realitzat una desena de robatoris, alguns amb violència, en domicilis de Santa Coloma de Farners

Quatre detinguts d'una banda de lladres que robava a Santa Coloma de Farners
Quatre detinguts d'una banda de lladres que robava a Santa Coloma de Farners | Mossos d'Esquadra

Possible final per una banda criminal a La Selva. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Santa Coloma de Farners ha dut a terme una operació conjunta que ha acabat amb un cop fort als presumptes autors d’una desena de robatoris, alguns amb assalts violents, i que han fet saltar totes les alarmes a la ciutat, segons ha avançat el ‘Diari de Girona’.

Almenys quatre homes han estat detinguts acusats de pertànyer presumptament a un grup de lladres que ha dut a terme diversos robatoris, entre els quals alguns s’han realitzat amb força en domicilis de Santa Coloma de Farners. La investigació, que està en mans de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona, encara està oberta per tal d’aclarir la quantitat de fets que se’ls ha d’imputar.

No es descarten més detencions

Les detencions es van dur a terme aquest dimecres 26 de desembre quan els agents van fer diversos escorcolls en domicilis del centre la capital de La Selva. A més a més, la policia també va emportar-se alguns objectes i proves que podrien ajudar a determinar l’abast d’aquesta banda criminal.

S'està investigant l'abast de la banda criminal i no es descarten més detencions
S'està investigant l'abast de la banda criminal i no es descarten més detencions | Twitter

Durant les darreres setmanes, els agents de la Policia Municipal han estat vigilant constantment i, fins i tot, part dels veïns van crear una patrulla nocturna. Finalment totes les accions han permès determinar que el nucli de la banda està format per tres persones i que els seus membres es movien a peu pel municipi.

Robatoris violents amb dues dones ferides

El passat dissabte dia 15 a la matinada va tenir lloc l’últim robatori de la banda. Dos lladres van assaltar la casa d’una dona d’uns 50 anys al carrer del Doctor Trueta. Els homes la van retenir i colpejar per endur-se, arrencant-li, les arracades que duia.

Un altre assalt violent va ocórrer pocs dies abans al carrer Major. En aquest cas els delinqüents van amenaçar de mort i van apallissar una dona de 80 anys, mentre un d’ells vigilava. No obstant això, la resta de robatoris no han estat de caràcter violent i, segons la investigació, la banda tenia diversos ‘modus operandi’, o quan no hi havia ningú a casa o quan els propietaris dormien.


Comentaris

envia el comentari