Detinguda una barcelonina a l’aeroport de Barajas intentant entrar amb 12 quilos de cocaïna entre roba de bebè

A més, hi ha tres detinguts més per possessió de droga, que en total sumaven uns 28 quilograms de droga

Quatre persones han estat detingudes a l'aeroport de Barajas
Quatre persones han estat detingudes a l'aeroport de Barajas | EFE

Quatre persones han estat detingudes els passats dies en un intent d’entrar droga a Espanya a través de l’aeroport Adolfo Suárez – Madrid Barajas. L’operació s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Civil i el Departament de Duanes i Impostos Especials. Se’n fa ressò ‘El Periódico’.

Segons han explicat les autoritats pertinents mitjançant un comunicat, durant els darrers dies s’han confiscat gairebé 25 quilos de cocaïna i 3,6 d’heroïna i s’ha procedit a la detenció de quatre persones que arribaven a l’aeroport de Madrid.

Una de les detingudes ha estat una dona que procedia de Lima, però de nacionalitat espanyola i resident de Barcelona. Va despertar les sospites de la Guàrdia Civil a causa de la seva actitud evasiva, i quan van procedir a registrar-la van trobar un total de 12.3 quilograms de cocaïna amagada amb roba de bebè i dins d’envasos d’una beguda típica del Perú. 

La droga va ser localitzada quan, en obrir-li l’equipatge, els agents van trobar diversos dobles fons en els forros de caçadores i monos de nen. Aquests dobles fons contenien 72 paquets de cocaïna, més els 81 envasos de beguda peruana que també contenien aquesta droga.

La majoria amagaven la droga en dobles fons ocults

A més, dos ciutadans d’origen brasiler que viatjaven des de Sao Paulo fins a Lisboa, van ser detinguts després de trobar diversos paquets de cocaïna entre l’equipatge facturat, que equivalien a 5,4 i 3,7 quilograms de pes. La parella estava formada per una dona de 40 anys i un noi de 25.

Per acabar, la Guàrdia Civil també va procedir a detenir a un home de nacionalitat espanyola i 58 anys, que procedia d’Istanbul, Turquia, i que també amagava 3,6 quilograms d’heroïna en un doble fons. Els quatre detinguts ja han passat a disposició judicial.

Un detingut a l’aeroport del Prat en intentar entrar amb més de deu quilos de cocaïna a la maleta

La Guàrdia Civil va detenir un home a l'aeroport del Prat per portar més de 10 quilograms de cocaïna ocults a la seva maleta. El passat dimecres, 13 de juny, agents de l'Oficina d'Anàlisi i Recerca (ODAIFI) de la Unitat Fiscal i Seguretat del cos militar van realitzar un reconeixement exhaustiu a la duana de la T-1 a un passatger que havia arribat procedent de Lima, Perú.

Els efectius policials van descobrir diverses planxes amb una substància blanquinosa en forma de pols, que estaven ocultes a l'interior de diverses peces de roba i catifes que portava dins del seu equipatge. Les anàlisis amb reactius van confirmar que es tractava de cocaïna. En concret, eren 10,688 quilograms. L'home va ser detingut per un delicte contra la salut pública i va ser posat a disposició del jutjat d'Instrucció número 4 del Prat de Llobregat.


Comentaris

envia el comentari