Dos detinguts a Barcelona per falsificar receptes i traficar amb medicaments

L'operació policial ha anat a càrrec dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de la capital catalana

El negoci il·legal que estaven desenvolupant dues persones a Catalunya s'ha acabat. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut un home de 28 anys i una dona de 44 a la capital catalana. A tots dos se'ls acusa d'estar implicats en un delicte continuat de falsificació de receptes mèdiques i també per traficar amb fàrmacs a través d'empreses distribuïdores de paqueteria i missatgeria.

La investigació policial va començar a principis del 2021, quan els Mossos d'Esquadra van rebre una informació anònima que alertava que una dona estava falsificant receptes mèdiques de psicofàrmacs en els districtes barcelonins de Sant Andreu i Nou Barris, tal com ha informat la policia catalana aquest diumenge en un comunicat.

Durant la investigació es va poder constatar que hi havia dues persones que realitzaven aquest tipus de delicte i que, a més, actuaven de forma coordinada. Ells, per exemple, imprimia en un locutori les receptes falses diverses vegades per setmana. 

Amb aquest mecanisme, els detinguts adquirien a les farmàcies medicaments com Stinox, Ofidal, Zolpidem Apotex i Rubifem, que són fàrmacs sintetitzats amb una base de metilfenidat i, posteriorment, els introduïen en el mercat il·lícit. Ho feien mitjançant l'ús d'empreses de paqueteria i missatgeria per distribuir-los per tot Espanya. Es calcula que haurien realitzat fins a 150 enviaments fora de Catalunya. 

Per no ser descoberts, la dona facilitava dades falses a les empreses quan enviava els productes aconseguits il·legalment. Per aquest motiu, també se li imputa un delicte d'usurpació d'estat civil. Pel que fa a l'home detingut, duia a terme tasques de xofer. 

Detenció dels sospitosos i escorcoll

El passat 21 d'abril van ser detingudes les dues persones després d'establir un dispositiu als voltants del domicili de la dona. A ella, en el moment de la detenció, se li va intervenir un DNI falsificat, un telèfon mòbil i documentació manuscrita. Posteriorment, els efectius policials van realitzar l'entrada i escorcoll judicial dels domicilis dels dos arrestats. 

Tots dos, en llibertat

Actualment, les dues persones arrestades el passat 21 d'abril es troben en llibertat. I és que la detenció de l'home, de 28 anys, va quedar sense efectes amb l'obligació d'assistir a la seu judicial quan el jutge que porta el cas així ho ordeni. Pel que fa a la dona detinguda, que té 44 anys, va passar a disposició judicial i, finalment, va quedar en llibertat amb càrrecs. Els dos se'ls acusa d'un delicte continuat de falsificació de receptes mèdiques i de traficar amb fàrmacs.


Comentaris

envia el comentari